Skip to main content

SEO Booster: seo_booster_page

Slimme groenprojecten met Boomkwekerij Mentens

Slimme groenprojecten met Boomkwekerij Mentens

Bij Boomkwekerij Mentens zijn we ervan overtuigd dat groen een essentiële rol speelt bij het realiseren van slimme en duurzame projecten. Of je nu een doorgewinterde landschapsarchitect bent die zich bezighoudt met de herontwikkeling van stedelijke gebieden, een ambitieuze vastgoedontwikkelaar die groene ruimtes wil integreren in residentiële projecten, of een toegewijde gemeente die op zoek is naar innovatieve groenoplossingen om de leefomgeving te verbeteren, wij staan voor je klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij elke stap van het proces.

Deskundig advies op maat

Ons ervaren en gepassioneerde team staat altijd paraat om je uitgebreid te adviseren en te begeleiden bij het ontwikkelen van groenprojecten die perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Dankzij onze diepgaande kennis en expertise op het gebied van boomsoorten, bodemgesteldheid en klimatologische omstandigheden zijn we in staat om je deskundig te ondersteunen bij het selecteren van de meest geschikte bomen en planten voor jouw project. Of je nu op zoek bent naar sierlijke bomen voor een esthetisch landschapsontwerp, naar functionele beplanting voor een duurzaam groendak, of naar inheemse planten voor een natuurlijke habitat, wij staan voor je klaar om je te voorzien van advies op maat en hoogwaardige groenoplossingen. Met onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid zorgen we ervoor dat elk groenproject een succes wordt en bijdraagt aan een groenere en duurzamere leefomgeving.

Hoogwaardige boomsoorten voor elk project

Met ons uitgebreide assortiment aan hoogwaardige boomsoorten bieden we een overvloed aan oplossingen voor een breed scala aan groenprojecten. Of je nu op zoek bent naar snelgroeiende bomen om een weelderig groen scherm te creëren dat privacy biedt, naar inheemse bomen die een natuurlijk habitat vormen voor lokale fauna en flora, of naar fruitbomen die een smakelijke toevoeging vormen aan jouw eetbare tuin, bij ons vind je gegarandeerd de perfecte boom die voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Bij Boomkwekerij Mentens streven we ernaar om enkel de allerbeste kwaliteit te leveren, want we weten dat jouw project dat verdient. Onze bomen worden met de grootst mogelijke zorg gekweekt en geselecteerd, zodat je kunt rekenen op gezonde en sterke exemplaren die klaar zijn om te gedijen in hun nieuwe omgeving.

Duurzaamheid staat voorop

Bij Boomkwekerij Mentens hechten we enorm veel waarde aan duurzaamheid. Het is een kernwaarde die we koesteren en waar we dagelijks naar streven. Onze boomkwekerij omarmt milieuvriendelijke praktijken en duurzame teeltmethoden als onderdeel van onze toewijding om ervoor te zorgen dat onze bomen niet alleen van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook dat ze worden gekweekt met respect voor de planeet. We begrijpen de noodzaak om de impact op het milieu tot een minimum te beperken en streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan onze ecosystemen. Door te investeren in duurzame praktijken zoals waterbesparende irrigatiesystemen, organische bemestingstechnieken en het minimaliseren van chemische bestrijdingsmiddelen, kunnen we de gezondheid van onze bomen optimaliseren en tegelijkertijd de biodiversiteit in onze omgeving beschermen. Bij Boomkwekerij Mentens geloven we dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om een betere toekomst te creëren voor de generaties die na ons komen. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen en nodigen je uit om samen met ons te bouwen aan een duurzamere wereld.

 

Samen naar een groene toekomst

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen bij het ontwikkelen van slimme groenprojecten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons team staat klaar om je te voorzien van deskundig advies en hoogwaardige boomsoorten voor jouw project. Samen kunnen we werken aan een groenere en duurzamere toekomst.

Planten van bomen: financiële & ecologische voordelen

Planten van bomen: financiële & ecologische voordelen

Bij Boomkwekerij Mentens staan we volledig achter de kracht van het planten van bomen als een investering in de toekomst. Of je nu een gepassioneerde particuliere tuinier bent die zijn groene oase wil uitbreiden, een toegewijde gemeentelijke landschapsarchitect die streeft naar het verrijken van openbare ruimtes, of een bedrijfseigenaar die het groene imago van zijn bedrijf wil versterken, het planten van bomen biedt een uitgebreid scala aan voordelen, die zowel financieel als ecologisch van aard zijn. We bespreken de voordelen van het planten van bomen in deze blog.


financiële & ecologische voordelen van bomen

Financiële voordelen van boomplanting

Het planten van bomen is niet alleen een investering in de toekomst van het milieu, maar het kan ook op lange termijn aanzienlijke financiële voordelen opleveren. Neem bijvoorbeeld het effect op de waarde van onroerend goed. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat goed geplaatste bomen de waarde van een woning aanzienlijk kunnen verhogen, soms zelfs tot wel 20%. Dit komt doordat bomen niet alleen de esthetische aantrekkelijkheid van een pand verhogen, maar ook de kwaliteit van leven voor de bewoners verbeteren.

Daarnaast kunnen bomen ook helpen om energiekosten te verlagen. In de zomer bieden ze verkoelende schaduw, waardoor de behoefte aan airconditioning kan worden verminderd. Dit leidt tot lagere energierekeningen en een verminderde ecologische voetafdruk. In de winter fungeren bomen als natuurlijke windbrekers, waardoor de behoefte aan verwarming kan afnemen. Dit zorgt voor verdere besparingen op energiekosten en draagt bij aan een duurzamere levensstijl.

Kortom, het planten van bomen is niet alleen een investering in een groenere toekomst, maar het kan ook aanzienlijke financiële voordelen met zich meebrengen. Bij Boomkwekerij Mentens helpen we je graag bij het kiezen van de juiste bomen voor jouw specifieke behoeften, zodat je optimaal kunt profiteren van deze voordelen.

Ecologische voordelen van bomen

Naast de tastbare financiële voordelen dragen bomen ook op onmiskenbare wijze bij aan de gezondheid en veerkracht van ons ecosysteem. Als natuurlijke koolstofvangers absorberen ze kooldioxide, waardoor ze een belangrijke rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering. Door het verminderen van de concentratie van dit schadelijke broeikasgas helpen bomen om de opwarming van de aarde te vertragen en de negatieve effecten ervan te beperken.

Daarnaast dragen bomen bij aan het verminderen van luchtvervuiling door schadelijke gassen en deeltjes uit de atmosfeer te filteren. Dit heeft niet alleen directe voordelen voor de menselijke gezondheid door het verminderen van ademhalingsproblemen en allergieën, maar het draagt ook bij aan een schonere en gezondere leefomgeving voor alle levende organismen.

Bovendien verbeteren bomen de algehele luchtkwaliteit door zuurstof te produceren tijdens het fotosyntheseproces. Dit verhoogt de zuurstofconcentratie in de lucht, wat essentieel is voor het welzijn van mens en dier. Een hoger zuurstofgehalte kan ook bijdragen aan een verhoogd gevoel van welzijn en vitaliteit bij mensen, wat op zijn beurt de kwaliteit van leven verbetert.

financiële & ecologische voordelen van bomen

Last but not least bieden bomen een essentiële habitat voor talloze diersoorten, van kleine insecten tot majestueuze roofvogels. Door te fungeren als natuurlijke schuilplaatsen, voedselbronnen en broedplaatsen dragen bomen bij aan de biodiversiteit en stabiliteit van ecosystemen. Dit is van cruciaal belang voor het behoud van het delicate evenwicht van de natuur en het voortbestaan van talloze soorten.

Kortom, door te investeren in boomplanting draag je actief bij aan het behoud van de natuurlijke wereld voor toekomstige generaties. Bij Boomkwekerij Mentens zijn we gepassioneerd door het belang van bomen voor het milieu en streven we ernaar om bij te dragen aan een groenere en veerkrachtigere planeet.

Duurzame keuzes voor een groenere toekomst

Bij Boomkwekerij Mentens is duurzaamheid de kern van alles wat we doen. We zijn vastbesloten om duurzame praktijken te implementeren in al onze activiteiten, van het kweken van bomen tot het leveren van onze producten aan klanten. We geloven in de kracht van de natuur en streven ernaar om in harmonie met het milieu te werken.

Ons assortiment omvat een uitgebreide selectie van inheemse en klimaatbestendige boomsoorten die met grote zorg zijn gekweekt met het oog op het milieu. Door te kiezen voor deze bomen, maak je niet alleen een verstandige keuze voor je tuin of landschapsproject, maar draag je ook bij aan het behoud van biodiversiteit en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Wanneer je ervoor kiest om met ons samen te werken, kies je voor een partner die zich inzet voor een groenere toekomst. Onze bomen zijn niet alleen van uitstekende kwaliteit, maar ook geteeld met respect voor de natuurlijke omgeving. Door te investeren in onze producten, investeer je in een duurzame toekomst voor komende generaties.

Contacteer ons voor meer informatie

Wil je meer weten over de financiële en ecologische voordelen van het planten van bomen? Of ben je op zoek naar deskundig advies over welke boomsoorten het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie? Aarzel dan niet om Boomkwekerij Mentens vrijblijvend te contacteren. Samen kunnen we een plan opstellen om jouw investering in de toekomst te versterken met prachtige bomen.

Ontdek de perfecte boom voor jouw project bij Boomkwekerij Mentens

Ontdek de perfecte boom voor jouw project

Bij Boomkwekerij Mentens begrijpen we maar al te goed dat het kiezen van de juiste boomsoort voor jouw project een cruciale beslissing is. Of je nu een kleine tuinrenovatie plant, een ervaren landschapsarchitect bent die werkt aan een grootschalig project, of een bedrijfseigenaar die de groene ruimtes rondom zijn pand wil verbeteren, wij staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte boom die naadloos aansluit bij jouw specifieke behoeften en visie.

Of je nu op zoek bent naar een majestueuze loofboom die een indrukwekkend accent toevoegt aan je landschap, een kleurrijke bloeiende boom die je tuin tot leven brengt, of een sierlijke fruitboom die zowel esthetisch als functioneel is, wij hebben een uitgebreid assortiment aan boomsoorten om uit te kiezen. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van bomen en hun eigenschappen kunnen we je voorzien van deskundig advies om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

 

Analyseer je omgeving en klimaat

Bij het kiezen van de perfecte boom voor jouw project is het van essentieel belang om rekening te houden met de specifieke kenmerken van de lokale omgeving en het heersende klimaat. Sommige boomsoorten zijn bijvoorbeeld beter aangepast aan specifieke bodemtypes of weersomstandigheden, terwijl andere juist meer tolerant zijn en in diverse omgevingen gedijen. Onze ervaren experts staan klaar om je te begeleiden bij het identificeren van boomsoorten die perfect zullen gedijen in de unieke omstandigheden van jouw locatie. Of je nu in een stedelijke omgeving, een landelijk gebied of aan de kust woont, wij hebben de kennis en expertise om de ideale boom voor jouw specifieke situatie te vinden. Met ons uitgebreide assortiment aan hoogwaardige boomsoorten en ons diepgaande begrip van ecologische en klimatologische factoren, kunnen we je voorzien van deskundig advies dat je helpt om weloverwogen beslissingen te nemen voor jouw groenproject.

de perfecte boom voor jouw project

 

Overweeg de grootte en vorm van de boom

Naast de omgevingsfactoren, zoals het lokale klimaat en de bodemgesteldheid, is het ook van essentieel belang om de grootte en vorm van de boom te overwegen in relatie tot jouw project. Wil je dat de boom een prominente blikvanger is in je landschap, of moet hij juist een subtiele aanvulling vormen? Moet hij een specifieke hoogte bereiken om bijvoorbeeld privacy te bieden, of moet hij een bepaalde spreiding hebben om schaduw te bieden? Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kunnen wij de perfecte boom voor jouw specifieke behoeften selecteren en adviseren. Onze deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw project.

 

 

de perfecte boom voor jouw project

Kies een boom die past bij jouw esthetische voorkeuren

Naast de praktische overwegingen is het van cruciaal belang om ook aandacht te besteden aan de esthetische eigenschappen van diverse boomsoorten. Wil je bijvoorbeeld een boom die in het voorjaar pronkt met opvallende bloesems, die in de herfst een levendig kleurenspektakel biedt, of die gedurende het hele jaar groenblijvende bladeren heeft? Onze uitgebreide selectie van boomsoorten omvat een diversiteit aan esthetische kenmerken, waardoor er voor elke smaak en voorkeur een passende keuze beschikbaar is. Of je nu houdt van kleurrijke bloesems, schilderachtige herfsttinten of het hele jaar door groen, wij hebben de perfecte boom om jouw landschap te verfraaien en jouw tuin tot leven te brengen.

Samen gaan we voor een groene visie

Bij Boomkwekerij Mentens streven we ernaar om jouw groene visie werkelijkheid te maken. Of het nu gaat om het adviseren over de meest geschikte bomen voor jouw landschapsontwerp of het selecteren van bomen die perfect passen bij de lokale bodem- en klimaatomstandigheden, wij geloven in een persoonlijke aanpak. Onze missie is om naar jouw wensen te luisteren en op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die aan al jouw verwachtingen voldoen. Sta niet langer voor twijfels; laat ons je begeleiden naar de perfecte boom voor jouw project. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw groene visie!

Meerstammige bomen van topkwaliteit bij Boomkwekerij Mentens

Meerstammige bomen van topkwaliteit bij Boomkwekerij Mentens

Boomkwekerij Mentens biedt een uitgebreid assortiment aan van meerstammige bomen. Deze bomen zijn bijzonder mooi en brengen een unieke sfeer in de tuin. Bij ons kan je terecht voor verschillende soorten en maten. We zorgen ervoor dat we enkel meerstammige bomen verkopen die van de hoogste kwaliteit zijn.

Onze internationale boomkwekerij beschikt over meer dan 105 hectare cultuurgrond waar alle planten en bomen dagelijks met veel liefde worden verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. We zorgen ervoor dat onze meerstammige bomen voldoende ruimte hebben om te groeien en zo een sterke structuur te ontwikkelen.

Meerstammige bomen zijn bijzonder mooi omwille van hun unieke vorm en structuur. Door hun meerdere stammen hebben ze vaak een interessante en artistieke uitstraling. Meerstammige bomen kunnen ook gebruikt worden als eyecatcher in de tuin. Ze geven een speels effect aan de tuin en zijn vaak ook geschikt om te gebruiken als natuurlijke afscheiding tussen verschillende tuindelen.

Bij Boomkwekerij Mentens werken we enkel met de beste soorten meerstammige bomen. We selecteren de bomen op basis van hun kwaliteit en gezondheid. Daarnaast zorgen we ervoor dat de bomen goed geworteld zijn en voldoende water en voedingsstoffen hebben gekregen. Op deze manier garanderen we dat onze klanten bomen kopen die gezond zijn en een lange levensduur hebben.

Onze meerstammige bomen zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten. We hebben bomen die geschikt zijn voor kleine stadstuinen, maar ook voor grote parken. Door ons ruime aanbod aan bomen, vindt elke klant bij ons wat hij zoekt. We helpen onze klanten graag bij het maken van de juiste keuze, zodat ze de perfecte meerstammige boom voor hun tuin vinden.

Bij Boomkwekerij Mentens vinden we het belangrijk om onze klanten de beste service te bieden. We kunnen snel leveren over heel Europa dankzij een efficiënte aanpak, vlotte administratie en ons professioneel team. Uiteraard kan de bestelling ook bij ons opgehaald worden. Door onze ervaring en vakkennis weten we hoe we een optimaal transport kunnen verzorgen, ook in uitzonderlijke situaties zoals extreme hitte of koude.

Meerstammige bomen zijn een unieke toevoeging aan elke tuin en bij Boomkwekerij Mentens kan je terecht voor de mooiste exemplaren. Onze bomen worden met veel zorg gekweekt en verzorgd, zodat ze uitgroeien tot de prachtige meerstammige bomen waar we zo bekend om staan. Deze bomen zijn echte eyecatchers in elke tuin of landschap en zorgen voor een unieke sfeer en uitstraling.

Meerstammige bomen van topkwaliteit bij Boomkwekerij Mentens

Wij hebben een ruim assortiment aan meerstammige bomen in verschillende soorten en maten. Zo hebben we onder andere de Carpinus betulus, Acer campestre, Amelanchier lamarckii en de Cornus kousa in ons aanbod. Onze bomen worden zorgvuldig geselecteerd en gekweekt, waardoor we onze klanten de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Naast onze meerstammige bomen bieden we ook verschillende vormen aan, zoals bolvormige en piramidale bomen. Deze bomen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een compactere boomvorm en ze zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld hagen of parken.

Onze meerstammige bomen worden ook wel multi-stam bomen genoemd en hebben meerdere stammen die vanaf de grond vertakken. Dit geeft de bomen een bijzondere uitstraling en zorgt voor een mooie natuurlijke vorm.

Wij vinden het belangrijk om onze klanten goed te adviseren over de juiste boomkeuze en de juiste verzorging van de bomen. Zo kunnen onze klanten optimaal genieten van hun meerstammige bomen. Bij ons kan je ook terecht voor deskundig advies en tips over het planten, snoeien en onderhouden van meerstammige bomen.

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis kunnen wij een uitstekende service bieden aan onze klanten. Wij staan bekend om onze snelle levering en ons professionele transport. Ook voor speciale verzoeken kan je bij ons terecht.

Als je op zoek bent naar een unieke meerstammige boom, ben je bij Boomkwekerij Mentens aan het juiste adres. Wij staan garant voor kwaliteit, service en vakmanschap.

Krentenboompje Meerstammig

Krentenboompje Meerstammig van Boomkwekerij Mentens

Onze internationale boomkwekerij beschikt over een groot assortiment krentenboompjes meerstammig van de hoogste kwaliteit. Al onze bomen worden dagelijks met veel liefde verzorgd en opgekweekt op onze 105 hectare cultuurgrond in Meeuwen-Oudsbergen. We zorgen voor de meest optimale groeiomstandigheden en onze professionele aanpak staat garant voor een sterke wortelgestel en een gezonde groei.

Waarom kiezen voor het Krentenboompje Meerstammig?

Het Krentenboompje Meerstammig is een prachtige boom met een sierlijke uitstraling en een mooie herfstkleur. Dankzij de meerstammige structuur en de compacte groei past deze boom in elke tuin. Bij Boomkwekerij Mentens kan u kiezen uit verschillende variëteiten van het krentenboompje meerstammig, elk met hun eigen unieke eigenschappen.

Onderhoud en verzorging van het Krentenboompje Meerstammig

Het Krentenboompje Meerstammig heeft weinig onderhoud nodig, maar enige aandacht is wel belangrijk voor een optimale groei. Snoei in het voorjaar de dode en beschadigde takken weg en verwijder het eventuele onkruid rondom de boom. Door het toevoegen van voeding en meststof zorgt u voor een gezonde groei en bloei.

Krentenboompje Meerstammig Kopen bij Boomkwekerij Mentens

Bij Boomkwekerij Mentens kunt u het Krentenboompje Meerstammig kopen in verschillende maten en variëteiten. We leveren onze bomen snel en efficiënt in heel Europa dankzij ons professioneel team en onze vlotte administratie. Uiteraard kunt u uw bestelling ook bij ons op locatie komen ophalen.

Advies en Begeleiding bij Boomkwekerij Mentens

Bij Boomkwekerij Mentens staan we altijd klaar om u te adviseren en te begeleiden bij de aankoop en verzorging van uw Krentenboompje Meerstammig. Onze ervaren medewerkers geven u graag tips en advies op maat. Op aanvraag kunt u de bomen ook ter plaatse komen uitkiezen en adviseren we u graag bij uw keuze.

Krentenboompje Meerstammig Kopen bij Boomkwekerij Mentens

Over Boomkwekerij Mentens

Boomkwekerij Mentens is een warm familiebedrijf waarbij vakkennis en passie werden doorgegeven van generatie op generatie. Mariëlle en Bart zijn het gedreven koppel achter de kwekerij en zorgen samen met ons professioneel team van verkopers, vaklui en administratieve medewerkers voor de meest optimale groeiomstandigheden van het krentenboompje meerstammig. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste omgeving en verzorging te bieden voor een gezonde en sterke groei van deze bijzondere boom.

Het krentenboompje meerstammig is een prachtige boom die het hele jaar door een sierlijke uitstraling heeft. Deze boomsoort is dan ook zeer geliefd bij tuinarchitecten en particulieren die hun tuin willen voorzien van een mooie en natuurlijke uitstraling. Bij Boomkwekerij Mentens hebben we dan ook een ruim assortiment van deze bomen beschikbaar, in verschillende maten en vormen.

Onze krentenboompjes meerstammig worden met veel zorg en vakmanschap gekweekt, wat resulteert in sterke en gezonde bomen met een goede wortelkluit. Zo kan je er zeker van zijn dat je bij ons altijd de hoogste kwaliteit krijgt. Bovendien kunnen wij door onze ervaring en vakkennis je ook adviseren over de beste plek in je tuin voor het krentenboompje meerstammig en de juiste verzorging.

Wil je graag meer weten over ons aanbod van krentenboompjes meerstammig of heb je interesse om een bestelling te plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op via onze website, telefoon of e-mail. Bij Boomkwekerij Mentens helpen we je graag verder om jouw tuin te voorzien van de prachtige en natuurlijke uitstraling die het verdient.

Plantenkweker

Topkwaliteit planten en bomen van Plantenkwekerij Mentens

Bij Plantenkwekerij Mentens vind je de hoogste kwaliteit planten en bomen. Onze plantenkwekerij beschikt over 105 hectare cultuurgrond waar alle planten en bomen dagelijks met veel liefde worden verzorgd. Wij werken enkel met planten van de hoogste kwaliteit, zodat we onze klanten een uitmuntende kwaliteit kunnen garanderen. Of je nu op zoek bent naar sierplanten, fruitbomen of andere tuinplanten, wij hebben wat je zoekt! 

De optimale groeiomstandigheden van onze plantenkwekerij

Bij Plantenkwekerij Mentens zorgen we voor de meest optimale groeiomstandigheden voor onze planten en bomen. Samen met ons professioneel team zorgen we ervoor dat onze planten dagelijks met veel liefde worden verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. Een gezond en sterk wortelgestel is cruciaal voor de groei van planten en bomen. Daarom zorgen we voor regelmatige verplantingen, wat zorgt voor een compacte wortelkluit met veel fijne wortels. Zo kunnen onze planten en bomen optimaal groeien.

Oenosan®, de biologisch gecertificeerde meststof voor planten

Bij Plantenkwekerij Mentens werken we met Oenosan®, een biologisch gecertificeerde meststof voor planten. Deze innovatieve meststof biedt alles wat planten nodig hebben en heeft wetenschappelijk onderbouwde effecten. Oenosan® activeert het immuniteitssysteem van planten en bouwt een optimale weerstand op tegen ziektedruk, indringers, droogte en vorst. Het activeert ook onmiddellijk de fotosynthese door rechtstreekse opname via de huidmondjes van het blad. Het resultaat: een diep groene kleur met meer bladmassa, wat zichtbaar resulteert in een boost van energie.

Topkwaliteit planten en bomen van Plantenkwekerij Mentens

Duurzaamheid en Milieu

Bij Plantenkwekerij Mentens vinden we duurzaamheid en milieu erg belangrijk. We proberen dan ook om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo maken we gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen en recyclen we ons afval zo veel mogelijk.

Daarnaast hebben we ook ons eigen milieuproject opgestart: we hebben een grote vijver aangelegd waar we het regenwater opvangen dat we gebruiken voor het bewateren van onze planten. Zo kunnen we op een duurzame manier voor onze planten zorgen, zonder ons drinkwater te verspillen.

Onze duurzame werkwijze heeft geleid tot verschillende certificaten, zoals MPS-A, MPS-GAP en MPS-SQ. Dit zijn keurmerken die aantonen dat we op een milieubewuste en duurzame manier werken en dat we voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

Bezoek Onze Kwekerij

Bij Plantenkwekerij Mentens kan je niet alleen online bestellen, maar ook onze kwekerij bezoeken. We vinden het belangrijk dat onze klanten de kans krijgen om onze planten in het echt te zien, voordat ze een aankoop doen.

Tijdens een bezoek aan onze kwekerij kan je onze planten bekijken en onze medewerkers ontmoeten. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en geven graag advies over welke planten het beste bij jouw tuin passen.

Ook organiseren we regelmatig rondleidingen door onze kwekerij, waarbij je meer te weten komt over ons productieproces en onze duurzame werkwijze.

Bij Plantenkwekerij Mentens kan je niet alleen online bestellen, maar ook onze kwekerij bezoeken.

Over Ons

Plantenkwekerij Mentens is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is in de plantenwereld. We zijn begonnen als een kleine kwekerij in het Belgische Meeuwen-Oudsbergen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met klanten over de hele wereld.

Bij Plantenkwekerij Mentens werken we met een team van ervaren vakmensen die hun passie voor planten elke dag opnieuw inzetten om de beste kwaliteit te leveren. We zijn trots op onze duurzame werkwijze en streven er voortdurend naar om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Contact

Wil je meer informatie over onze planten of onze kwekerij bezoeken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Je kan ons bereiken via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren op je bericht.

Bedankt voor je interesse in Plantenkwekerij Mentens. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in onze kwekerij!

Kurkeik die meerstammig is kopen bij Boomkwekerij Mentens

Kurkeik die meerstammig is kopen bij Boomkwekerij Mentens

Een kurkeik die meerstammig is is vandaag de dag een populaire keuze in menig tuinproject. Dat is niet zo vreemd, gezien het om een unieke boom gaat die een opvallende eyecatcher vormt in iedere buitenomgeving. Waar u een kwalitatieve meerstammige kurkeik kunt kopen? Bij Boomkwekerij Mentens te Meeuwen-Oudsbergen, Limburg. Lees hier meer over de bomen en planten die wij met passie en expertise op onze eigen cultuurgrond kweken.

 

Wat is een meerstammige kurkeik en hoe ziet deze boom er precies uit?

De populaire meerstammige kurkeik is een boom met, zoals de naam het zegt, een vertakking in meerdere stammen. Deze boomsoort heeft doorgaans dan ook een symmetrische vorm, die een gewilde optie is voor vele tuinen, en zijn stammen zijn bedekt met dikke en bruine schors. De kruin van de meerstammige kurkeik heeft dan weer langwerpige en donkergroene bladeren, met in bepaalde periodes kleine, witte bloemen en ronde vruchtjes die "kurkjes" worden genoemd. Wist u bovendien dat de meerstammige kurkeik tot wel 30 meter hoog kan worden en voornamelijk in zuiderse gebieden voorkomt, zoals Spanje en Portugal? Maakt u zich echter geen zorgen: ook bij Boomkwekerij Mentens hebben we tal van meerstammige bomen en helpen we u graag met het uitkiezen van het perfecte exemplaar voor uw specifieke noden.

Team Boomkwekerij Mentens

Boomkwekerij Mentens

Wat zijn de voordelen van de meerstammige kurkeik in mijn buitenomgeving?

Een van de grootste voordelen van een kurkeik met een meerstammige groei is dat hij relatief weinig onderhoud nodig heeft. De boom heeft immers weinig water nodig, gezien zijn zuiderse aard, en kan bijzonder goed tegen droogte, wat betekent dat hij gemakkelijk te verzorgen is voor zowel leken als gevorderde tuiniers. Bovendien kan de meerstammige kurkeik ook goed tegen ziektes en plagen, wat betekent dat hij minder vatbaar is voor problemen dan sommige andere bomen. Deze boom, ook wel bekend als de Quercus suber, staat dan ook bekend om zijn lange levensduur. Komt hij ook nog eens van de cultuurgronden van onze boomkwekerij te Limburg, dan bent u helemaal zeker dat u een duurzame investering doet in uw tuin waarvan u jarenlang met volle teugen geniet.

Waarom kiezen voor een meerstammige kurkeik in mijn tuin?

Een kurkeik aankopen bij Boomkwekerij Mentens is de ideale keuze wanneer u op zoek bent naar een boom die snel groeit. Deze bomen kunnen zoals vermeld tot wel 30 meter hoog worden en zijn dus vooral geschikt voor tuinen waar wat meer beschikbare ruimte aanwezig is. Heeft u echter een tuin die gelimiteerde vrije ruimte heeft? Ook dan moet u zich geen zorgen maken: de meerstammige kurkeik is namelijk ook verkrijgbaar in kleinere varianten, en heeft dankzij zijn meerdere takken en brede vorm doorgaans een lagere positie dan de gewone kurkeik met een enkele stam.

Neem gerust contact op en ontdek of de meerstammige kurkeiken in ons aanbod bij uw tuinproject passen!

Plan tuin

Als u, als particulier of als professioneel, op zoek bent naar een unieke en opvallende boom voor uw tuin of landschap, overweeg dan een kurkeik met een meerstammige vorm. In een notendop kunt u bij deze boom rekenen op een lange levensduur, een minimum aan onderhoud en een knap uiterlijk dat u niet snel vergeet. Wat wilt u nog meer?

Aarzel dus niet om het contactformulier op onze website in te vullen voor meer info over ons aanbod of voor een vrijblijvende afspraak over uw meerstammige kurkeik(en). Wij zitten graag persoonlijk met u samen. U bent altijd welkom, tot dan!

Boomkwekers

Internationale boomkwekerij

Boomkwekerij Mentens is een internationale boomkwekerij gelegen in Meeuwen-Oudsbergen met 105 hectare cultuurgrond waar alle planten en bomen met veel liefde worden verzorgd. Dagelijks worden ze gesnoeid, gerooid en verplant om zo een compacte wortelkluit met veel fijne wortels te verkrijgen. Dankzij deze aanpak en onze jarenlange ervaring kunnen we onze klanten de meest gezonde en sterke bomen en planten aanbieden.

Onze expertise

Bij Boomkwekerij Mentens staat expertise hoog in het vaandel. Samen met ons professioneel team zorgen we voor de meest optimale groeiomstandigheden voor onze planten en bomen. Zo weten we hoe belangrijk een gezond en sterk wortelgestel is voor de hergroei na het verplanten. Onze ervaring en vakkennis stellen ons in staat om altijd de beste zorg te bieden voor onze bomen en planten.

Onze producten

Bij Boomkwekerij Mentens bieden we een uitgebreid assortiment aan van hoogwaardige bomen en planten. Dankzij onze minerale meststof, Oenosan®, kunnen we onze klanten een duurzame en wetenschappelijk onderbouwde oplossing aanbieden voor gezonde bomen en planten. Oenosan® zorgt voor een diep groene kleur met meer bladmassa, wat zichtbaar resulteert in een boost van energie.

Boomkwekerij Mentens is een internationale boomkwekerij gelegen in Meeuwen-Oudsbergen.

Onze kwekerij

Onze kwekerij is gelegen op 105 hectare cultuurgrond waar onze bomen en planten met veel liefde worden verzorgd en regelmatig worden gecontroleerd en geoptimaliseerd aan de hand van bodemstalen. Hierdoor kunnen we onze klanten een uitmuntende kwaliteit garanderen. Ook bij transport zorgen we voor een optimale aanpak, zelfs in uitzonderlijke situaties zoals extreme hitte of koude.

Onze klanten

Dankzij onze efficiënte aanpak en vlotte administratie kunnen we snel leveren over heel Europa. We begrijpen dat het belangrijk is om als klant betrokken te zijn bij het proces. Daarom is het bij ons mogelijk om zelf de planten of bomen te komen uitkiezen in onze boomkwekerij. Samen met de tuinaanlegger of architect kunnen we zo het beste advies geven.

Onze diensten

Bij Boomkwekerij Mentens gaan we verder dan alleen het leveren van bomen en planten. We bieden ook advies op maat en zijn er voor al uw vragen. Daarnaast stellen we ons op als een warm familiebedrijf waar persoonlijk contact centraal staat. Op aanvraag trekken we er met de jeep op uit om onze klanten te begeleiden bij het kiezen van de juiste bomen en planten.

We streven er altijd naar om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Zo kunnen we snel leveren over heel Europa dankzij onze efficiënte aanpak en vlotte administratie. Uiteraard kunnen klanten hun bestelling ook bij ons komen ophalen. Onze ervaring en vakkennis stellen ons in staat om een optimale transportmethode te verzorgen, zelfs in uitzonderlijke situaties zoals bijvoorbeeld bij extreme hitte of kou.

Bij Boomkwekerij Mentens bieden we echter meer dan alleen een breed assortiment van gezonde planten en bomen. We hechten veel belang aan persoonlijk contact met onze klanten. Op aanvraag kunnen klanten zelf de planten of bomen komen uitkiezen in onze boomkwekerij. Hierbij kunnen ze samenwerken met hun tuinaanlegger of architect om de perfecte planten of bomen te vinden die passen bij hun tuinproject. We trekken er met onze jeep op uit en geven graag advies over de beste opties. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over modderige wegen, want we hebben rubberen laarzen en warme sokken voorzien.

Bij Boomkwekerij Mentens bieden we een uitgebreid assortiment aan van hoogwaardige bomen en planten.

Boomkwekerij Mentens is een warm familiebedrijf dat werd opgericht in 1971. Sindsdien is de vakkennis en passie voor het vak doorgegeven van de oprichter naar de tweede generatie. Mariëlle en Bart zijn een gedreven koppel met groene vingers en leiden ons professionele team van verkopers, vakmensen en administratieve medewerkers.

We beschikken over 105 hectare cultuurgrond waar we dagelijks met veel liefde alle planten en bomen verzorgen, snoeien, rooien en verplanten. We controleren en optimaliseren regelmatig de bodem aan de hand van bodemstalen, zodat onze planten sterker worden en we onze klanten een uitmuntende kwaliteit kunnen garanderen.

Als internationale boomkwekerij zijn we er trots op om onze klanten te voorzien van gezonde en sterke planten en bomen. Door onze professionele aanpak en persoonlijke aandacht weten we keer op keer te voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten. Bij Boomkwekerij Mentens staan we altijd voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte bomen en planten voor uw tuinproject.

Bladhoudende bomen vindt u bij Boomkwekerij Mentens

Bladhoudende bomen

Bladhoudende bomen vindt u bij Boomkwekerij Mentens

Bladhoudende bomen vormen een waardevolle toevoeging aan elke tuin en elk landschap, aangezien ze het hele jaar door hun prachtige kleur en textuur blijven behouden zonder hun volle kruin te verliezen. Of u nu op zoek bent naar een bladhoudende boom die privacy biedt aan uw achtertuin of een sierlijke boom die een eyecatcher vormt in uw voortuin, bij Boomkwekerij Mentens te Limburg hebben wij ongetwijfeld die bladhoudende boom die aan uw behoeften voldoet.

 

Welke bladhoudende bomen hebben wij bij Boomkwekerij Mentens zoal?

Bij Boomkwekerij Mentens te Meeuwen-Oudsbergen hebben we talloze soorten bladhoudende bomen in ons aanbod, met elk met hun eigen unieke bladeren, vormen en uiteraard voor- en nadelen. Enkele populaire keuzes wat bladhoudende bomen betreft zijn bijvoorbeeld

-          de katsuraboom, die goudgele bladeren krijgt in de herfst

-          de rododendron met zijn glanzende bladeren in het groen

-          de iep, met donkergroene bladeren die het hele jaar door aanwezig zijn

 

Bent u dus op zoek naar een boom die het hele jaar door zijn mooie, groene staat blijft behouden, dan is een bladhoudende boom voor u de ideale oplossing. Of u nu kiest voor een kleurrijke acacia of een elegante esdoorn, een bladhoudende boom zal zeker indruk maken in elk landschap. Wist u bovendien dat wij bij Boomkwekerij Mentens zowel particulieren als professionelen helpen met het vinden van de perfecte bomen voor hun project?

Waarom zou ik voor bladhoudende bomen kiezen in mijn tuin?

Bladhoudende bomen zijn een populaire keuze voor tuinen en landschappen vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk, dat het hele jaar door behouden blijft. Een van de grootste voordelen van bladhoudende bomen is namelijk het feit dat ze in de wintermaanden, in tegenstelling tot naaldbomen bijvoorbeeld, niet hun bladeren verliezen. Dit betekent dat uw tuin of landschap er in de winter net zo aantrekkelijk uit zal zien als in de zomer. Bent u gesteld op uw buitenomgeving en kunt u met volle teugen genieten van het groen en van de natuur die u omringt? Dan zijn onze bladhoudende bomen zonder twijfel de perfecte aanwinst voor u, en een duurzame investering waaraan u nog jaren plezier beleeft.

Bladhoudende bomen

Waarom bij Boomkwekerij Mentens langsgaan voor mijn bladhoudende bomen?

Bent u op zoek naar bladhoudende bomen van kwaliteit, die een sterke gezondheid hebben en die de overstap naar uw tuin moeiteloos overleven? Dan werkt u daarvoor best samen met een professionele partner met kennis van zaken, die weet wat hij doet. Bij Boomkwekerij Mentens zijn we zo’n partner: wij specialiseren ons al jarenlang in het kweken van hoogwaardige boomsoorten in alle vormen en maten, en besteden daarbij alle aandacht aan het creëren van de perfecte omstandigheden voor een stabiele, gezwinde groei.

Zo onderwerpen wij de bodems van onze cultuurgronden bijvoorbeeld met regelmaat aan sterke kwaliteitscontroles, waardoor wij perfect weten welke grondstoffen, vitamines en mineralen we moeten toevoegen om de ideale voedingsbodem te bereiken voor onze bladhoudende en andere boomsoorten. Heeft u de perfecte bladhoudende boom of bomen gevonden voor uw buitenproject, dan geven we u bovendien uitgebreid advies over het verdere onderhoud en de verzorging daarvan. Zodat uw nieuwe bladhoudende bomen lang meegaan en moeiteloos hun goede conditie behouden.

Neem vrijblijvend contact op om samen met ons uw bladhoudende bomen uit te kiezen op onze cultuurgronden.

Als grote bomen kwekerij zijn wij bij Mentens, na jarenlange ervaring in de sector, een gevestigde waarde voor iedereen die op zoek is naar sterke bomen van uitstekende kwaliteit. Dat is met hoeveel zorg en passie wij in onze grote bomen kwekerij te werk gaan! Wilt u graag weten welke bladhoudende bomen wij voor u in petto hebben? Dan geven we u graag een persoonlijke rondleiding doorheen onze boomkwekerij met advies op maat.

Vul dus gerust het contactformulier op onze website in, dan helpen wij u spoedig en met veel enthousiasme verder. U bent altijd welkom in onze boomkwekerij te Limburg. Alvast tot dan!

 

Contact

Grote bomen kwekerij gezocht? Bezoek Mentens te Limburg.

Grote bomen kwekerij gezocht? Bezoek Mentens te Limburg

Een grote bomen kwekerij gezocht voor de invulling van uw tuin of uw buitenproject? Dan kunt u altijd een kijkje nemen bij Boomkwekerij Mentens te Meeuwen-Oudsbergen in Limburg. Al jaren specialiseren wij ons in het kweken van zowel grote als kleine bomen van alle soorten en leeftijden. Wij helpen u dan ook graag met het uitkiezen van de grote bomen waarnaar u op zoek bent. Lees hier meer over onze grote bomen kwekerij en onze warme service.

Grote bomen kwekerij

Grote bomen koopt u bij Boomkwekerij Mentens te Limburg: niet de minste

Als grote bomen kwekerij zijn wij bij Mentens, na jarenlange ervaring in de sector, een gevestigde waarde voor iedereen die op zoek is naar sterke bomen van uitstekende kwaliteit. Wij kweken immers niet zomaar grote bomen, maar doen er alles aan opdat deze in de perfecte conditie verkeren en onder de perfecte omstandigheden opgroeien. Zo onderwerpen wij de bodem van onze cultuurgronden bijvoorbeeld steevast aan regelmatige controles met strenge kwaliteitsvereisten, opdat we onze grote bomen zeker kweken met voldoende grondstoffen om krachtig uit te groeien. Indien nodig verrijken we onze gronden dan met de nodige vitamines en mineralen, zodat er niets ontbreekt voor een veelbelovende groei. Dat is met hoeveel zorg en passie wij in onze grote bomen kwekerij te werk gaan!

 

Wij geven u in onze kwekerij advies op maat over de aankoop van uw grote bomen

Als grote bomen kwekerij cultiveren wij op onze uitgestrekte Limburgse gronden bomen van alle soorten en maten worden voor tuinen, parken, landschapsontwerpen en meer. Of u nu particulier of professioneel tuinarchitect of aannemer bent, en of u nu op zoek bent naar een statige eik om te planten in uw achtertuin of een rij bomen zoekt voor de oprit van uw bedrijf, in onze grote boomkwekerij helpen wij u van A tot Z verder. We maken namelijk een prioriteit van oprecht advies op maat van uw behoeften, en geven u dan ook graag een persoonlijke rondleiding doorheen onze grote bomen kwekerij.

Grote bomen kwekerij

Grote bomen

Wat zijn de voordelen van de grote bomen in onze boomkwekerij?

Komt u bij onze bomenkwekerij te Limburg voor uw grote bomen, dan zetten wij graag enkele van de grootste voordelen van onze grote bomen op een rijtje. Ten eerste zijn onze grote bomen van topkwaliteit en verkeren ze zonder uitzondering in goede conditie, wat betekent dat ze langer meegaan en een betere kans hebben om te overleven na de oversteek naar uw tuin. Bovendien vindt u in onze grote bomenkwekerij logischerwijze een grotere en meer veelzijdige selectie dan bij uw standaard tuincentrum, waardoor u meer keuze geniet en zonder twijfel naar huis gaat met de juiste grote bomen voor uw doeleinden.

 

Welke grote bomen van onze kwekerij zijn geschikt voor uw unieke project?

In onze bomenkwekerij voor grote en kleine bomen geven wij u graag ons oprecht advies over welke bomen het beste zullen groeien in uw omgeving en denken we volop met uw ambities voor uw tuinproject mee. Bovendien verlenen we u ook advies over het verdere onderhoud van uw grote bomen, zodat u ervoor kunt zorgen dat ze moeiteloos een lang en gelukkig leven genieten. Zo doet u met onze grote bomen een duurzame investering waarvan u met volle teugen geniet.

Contacteer onze grote bomen kwekerij gerust voor meer info of een vrijblijvende afspraak

Als u op zoek bent naar grote bomen voor uw tuin of bedrijf, aarzel dan niet om onze grote boomkwekerij in Limburg te contacteren voor een vrijblijvende afspraak met onze tuinexperts. Wij zitten graag persoonlijk met u samen en zorgen er met veel plezier voor dat u exact die grote bomen ontvangt die u in gedachten heeft.

U kunt ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen, dan helpen wij u zo spoedig mogelijk verder. Alvast tot dan!

Contact