Skip to main content
Terug naar overzicht

Bomen kwekerij met een passie sinds 1971: Mentens te Limburg

closeup.jpg

Bomen van kwekerij Mentens zijn van de beste kwaliteit

De bomen van kwekerij Mentens te Limburg bevinden zich op een aanzienlijk perceel van meer dan 95 hectare cultuurgrond, en worden elke dag met veel liefde verzorgd, gesnoeid, verplant en gerooid. Regelmatig verplaatsen wij onze planten, om een compacte wortelkluit met fijne vezelwortels te creëren als stabiele basis, zodat deze planten ook in hun latere leven nog flink doorgroeien kunnen.

En ook aan de bodem van onze bomen kwekerij werken we hard: deze wordt meermaals per jaar gecontroleerd door ervaren teeltbegeleiders. Door de grond grondig en regelmatig te analyseren, kunnen we immers proactief te werk gaan en deze optimaliseren: door perfect te weten wat er te veel of te weinig aanwezig is, kunnen we ook exact de juiste spoorelementen, voedingsstoffen en mineralen gebruiken.

Deze bodemoptimalisatie gebeurt per perceel en plantengroep. Zo krijgen we sterke en kwalitatieve planten, die minder vatbaar zijn voor ziekten. Ook wordt er elke dag water gegeven, zodat de bomen van onze kwekerij altijd in optimale conditie blijven.

De bomen in onze kwekerij komen in alle soorten en maten

De bomen in onze kwekerij komen in verschillende soorten en maten: solitaire bomen, jonge boompjes, meerstammigen, vormsnoeibomen, ... Daarbij merken we dat onze klanten voornamelijk een voorkeur hebben voor de grotere bomen, en begrijpelijk. Als u immers een gewone, jonge boom plant in uw tuin, duurt het soms wel decennia voordat deze groot en volgroeid is, en voor uw tuin eruitziet zoals u in gedachten heeft.

Bij Mentens Kwekerij kunt u grote bomen kopen die al 15 tot 30 jaar oud zijn, en zo in een handomdraai een prachtige uitstraling geven aan uw tuin. Dergelijke grote bomen zijn niet alleen een imposant en charmant element in uw tuin, maar hebben ook praktische voordelen: ze beperken de inkijk, bieden schaduw en zuiveren de lucht. Let er wel op dat grote bomen meestal nog groter worden, en dus minstens 2 meter van de grens van uw perceel moeten staan! 

garden.jpg

meeting.jpg

Bomen in een kwekerij kopen? Bij Mentens krijgt u een uitstekende service

Wil u weten hoe hoog de bomen van onze kwekerij precies zijn, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van uw toekomstige aangelegde tuin? Wij bezorgen u de meest recente foto van de boom, plant of struik die u in gedachten heeft, mét afmetingen. Zo kunt u kijken in welke staat deze verkeert, en kunt u de plaatsing ervan precies inschatten.

Zou u graag toch een bezoek brengen aan onze bomen kwekerij? Via ons contactformulier kunt u probleemloos een afspraak maken. We rijden samen met u door onze uitgestrekte boomgaard en geven u oprecht en uitgebreid advies over de verschillende bomen in onze kwekerij. Zo bent u goed geïnformeerd over de diverse mogelijkheden voor uw persoonlijke tuinproject, en maakt u een optimale keuze waarvan u nog lang genot zult hebben.

Op zoek naar bomen van een kwekerij waarop u kunt vertrouwen? 

Kwekerij Mentens voorziet u van de mooiste bomen voor uw tuinproject. Heeft u vragen over onze verschillende boomsoorten, ons aanbod, onze aanpak of simpelweg nood aan advies van onze ervaringsdeskundigen? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 0032 (0)11 79 16 51, of ons contactformulier in te vullen. Wij maken u graag wegwijs tussen de mooiste bomen van onze kwekerij!