Skip to main content
Terug naar overzicht

Boomkwekerij Mentens: dé boomkweker van Limburg

Boomkwekerij Mentens 

In Meeuwen-Oudsbergen in Limburg, werkt boomkweker Mentens aan de beste bomen en planten voor uw tuinproject. Dit gepassioneerde en warme familiebedrijf heeft jarenlange ervaring en is uitgegroeid tot één van de beste kwekers van België. Al in 1971 werden de eerste bomen geplant en de tweede generatie boomkwekers verzorgt, snoeit en onderhoudt de gaarden nu met veel liefde. Kwekerij Mentens is dus letterlijk en figuurlijk diep geworteld in de vruchtbare Limburgse gronden. Het familiebedrijf doet beroep op die ervaring en expertise in de branche om de klant een uitmuntende kwaliteit te garanderen met de beste service. 

DSC00943.jpg

De Limburgse boomkweker met kwaliteit

Boomkwekerij Mentens beschikt over meer dan 95 hectare grond, waar de bomen vanaf de eerste dag dat ze geplant worden, met zowel veel kennis als liefde worden onderhouden. De grond in Limburg is al van gunstige kwaliteit, maar de aarde wordt ook regelmatig geanalyseerd en geoptimaliseerd met de juiste voedingsstoffen en mineralen. Alleen zo kan de boom succesvol groeien op zijn uiteindelijke staanplaats. Zowel bovengronds als ondergronds wordt de boom verzorgd, en garanderen wij een dicht gewortelde kluit door regelmatige herplanting, en een evenwichtige kroon door intensieve snoei. Deze elementen vormen de basis voor een uitstekende toekomstige groei; zo worden de bomen prachtige volwassen exemplaren. 

Uitgebreid aanbod op onze kwekerij in Limburg 

Wij, bij Boomkwekerij Mentens, begrijpen dat de bomen of struiken die u zoekt precies goed moeten zijn. Of u nu een professioneel tuinaanlegger, tuinarchitect, groothandelaar of particuliere tuinbezitter bent: de boom moet binnen het plaatje passen. Daarom hebben wij op onze grond in Limburg een uitgebreid aanbod aan bomen en struiken. Onze kwekerij beschikt over onder andere haagplanten, vormsnoeiplanten, meerstammigen, haagelementen en karakterbomen, zodat u zeker de perfecte boom of plant vindt. Ook zorgen we er voor dat uw tuinontwerp – van het kleinste hoekje in de tuin tot een ambitieus totaalproject - gerealiseerd kan worden door ons grote aanbod aan maten, vormen en soorten. 

DSC00956.jpg

(Inter)nationale projecten

Naast het leveren van bomen, heesters en planten in Limburg en België voor particuliere tuinen of totaalprojecten, zijn ook buitenlandse projecten ons niet vreemd. Zelfs onder moeilijke omstandigheden, zorgt Boomkweker Mentens voor een kwalitatief eindproduct. Zo werden er twee vrachtwagens met grote planten getransporteerd naar Turkije, waar de temperatuur tot meer dan 40°C opliep. Toch hebben we door middel van onze expertise en grondige kennis van bomen, de planten in uitstekende gezondheid afgeleverd. Ook in andere landen zijn tuinbouwprojecten tijdig en precies afgerond. Dat is niet evident, maar een boomkweker met liefde voor zijn vak, doet graag een extra inspanning voor de realisatie van uw groene plan. Voor ieder project zijn immers bij ons de geschikte bomen te vinden! 

Advies en bezoek op onze Limburgse boomkwekerij 

Bent u particulier of professioneel op zoek naar de beste mogelijkheden voor uw tuinbouwproject? Bij onze kwekerij kunt op vraag zelf uw planten of bomen uitkiezen. We rijden samen door de boomgaarden en geven u meer informatie en advies over de bomen. Als u een keuze heeft kunnen maken, wordt alles in gereedheid gebracht voor de levering.

Heeft u daarnaast nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer 0032 (0)11 79 16 51, of vul het contactformulier in.

DSC00739.jpg