Skip to main content
Terug naar overzicht

Boomkwekerij Mentens: gekweekt met liefde in Limburg

Boomkwekerij Mentens: gekweekt met liefde in Limburg

Gelegen in het pittoreske Meeuwen-Oudsbergen in Limburg, vindt u Boomkwekerij Mentens. Ons gepassioneerde en warme familiebedrijf heeft jarenlange ervaring en is uitgegroeid tot één van de beste kwekerijen van België. Al in 1971 werden de eerste bomen gezet en nog steeds wordt het groen op ambachtelijke manier verzorgd, gesnoeid en uiteindelijk verkocht. Kwekerij Mentens is dus letterlijk en figuurlijk diep geworteld in de vruchtbare Limburgse gronden. Ons bedrijf doet beroep op die expertise om de klant een uitmuntende kwaliteit te garanderen met de beste service. 

DSC00734.jpg

Uw bomenspecialist in Limburg 

Boomkwekerij Mentens beschikt over meer dan 95 hectare grond, waar de bomen vanaf de eerste dag dat ze geplant worden, met veel liefde worden onderhouden. De grond in Limburg is al van gunstige kwaliteit, maar de aarde wordt regelmatig geanalyseerd en geoptimaliseerd om de juiste voedingsstoffen en mineralen op peil te houden. Alleen zo kan de boom succesvol groeien op zijn uiteindelijke staanplaats. Zowel bovengronds als ondergronds wordt de boom verzorgd, en garanderen wij een dicht gewortelde kluit en een evenwichtige kroon door intensieve snoei. Deze elementen vormen de basis voor een uitstekende toekomstige groei, en worden de bomen prachtige volwassen exemplaren. 

Uitgebreid aanbod in planten, bomen en struiken!

Wij, bij Boomkwekerij Mentens, begrijpen dat de bomen of struiken die u zoekt precies goed moeten zijn. Of de boom nu in een stadscentrum terecht komt, op een recreatiepark of in een particuliere tuin: hij moet binnen het plaatje passen. Daarom hebben wij op onze grond in Limburg een uitgebreid aanbod aan bomen en struiken. Onze kwekerij beschikt over onder andere haagplanten, vormsnoeiplanten, meerstammigen, haagelementen en karakterbomen, zodat u zeker de perfecte boom of plant vindt. Ook zorgen we er voor dat uw tuinontwerp gerealiseerd kan worden door ons grote aanbod aan maten, vormen en soorten. 

DSC00739.jpg

Niet enkel in Limburg 

Naast het leveren van bomen, heesters en planten in Limburg en België voor particuliere tuinen of totaalprojecten, verzorgen wij ook de levering over heel Europa en daarbuiten dankzij een efficiënte aanpak en een professioneel team. Zelfs onder moeilijke omstandigheden, zorgt Boomkwekerij Mentens voor een kwalitatief eindproduct. Zo werden er twee vrachtwagens met hoge planten getransporteerd naar Turkije, waar de temperatuur tot meer dan 40° C opliep. Toch hebben we door middel van onze expertise en grondige kennis van bomen, de planten in uitstekende gezondheid afgeleverd. Ook in andere landen zijn tuinbouwprojecten tijdig en precies afgerond. Dat is niet evident, maar Boomkwekerij Mentens doet de extra inspanning voor de realisatie van uw groene plan. Voor ieder project zijn immers bij ons de geschikte bomen te vinden! 

Advies en bezoek op onze Limburgse boomkwekerij 

Bent u particulier of professioneel op zoek naar de beste mogelijkheden voor uw tuinbouwproject? Bij onze kwekerij kunt op vraag zelf uw planten of bomen uitkiezen. We rijden samen door de boomgaarden en geven u meer informatie en advies over de bomen. Als u een keuze heeft kunnen maken, wordt alles in gereedheid gebracht voor de levering.

Heeft u daarnaast nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer 0032 (0)11 79 16 51 of vul het contactformulier in.

DSC00943.jpg