Skip to main content
Terug naar overzicht

De taxus kwekerij die u tot in de puntjes adviseert: Mentens

In onze boomkwekerij wordt taxus steeds populairder: waarom?

In onze taxus kwekerij ontvangen we wekelijks tal van mensen die op zoek zijn naar een taxusboom of -haag voor in hun tuin. Dat de taxus zo’n populaire optie is, heeft dan ook voornamelijk te maken met de veelzijdigheid van de plant. Om te beginnen is hij bijvoorbeeld wintergroen, wat wilt zeggen dat de plant, boom of haag ook doorheen de koudere maanden zijn bladeren niet zal verliezen. Meer nog: ze blijven de prachtige, groene kleur die hun kenmerkt perfect behouden. Zo kunnen we u er in onze taxus kwekerij alvast van verzekeren dat u het hele jaar door en over alle seizoenen een verzorgde tuin hebt, die er fris en levendig uitziet.

In onze kwekerij te Meeuwen geven we u graag uitgebreid advies over de taxus

Als gespecialiseerde taxus kwekerij benadrukken we bovendien graag dat de taxushaag zowel op praktisch als op esthetisch vlak de ideale aankoop is. Niet alleen biedt hij een uitstekende bescherming van uw privacy en kunt u er moeiteloos uw tuin mee afsluiten, de taxushaag laat zich ook perfect in speciale vormen of patronen snoeien. Doordat hij daarenboven relatief traag groeit zal hij deze vorm ook erg lang behouden, wat hem uitermate geschikt maakt als sierelement. Een ander voordeel dat we in onze kwekerij volmondig kunnen bevestigen, is dat de taxus een bijzonder lang leven beschoren is: de plant kan erg oud worden, en is een duurzame investering waaraan u ongetwijfeld nog lang plezier zult beleven.

Een venijnboom of taxus kopen bij onze kwekerij is een duurzame investering

Daarbij komt dat de taxusboom of -haag, zowel in onze taxus kwekerij als bij klanten in de tuin, zelden tot nooit het slachtoffer zal zijn van ziektes. Combineer dit met de simpele verzorging die een taxus vereist, en u weet meteen waarom hij het geschikte tuinelement is voor werkelijk iedereen. Zo volstaat het qua onderhoud bijvoorbeeld om de taxus slechts één tot twee keer per jaar te snoeien, waarbij u ook als hobbytuinier weinig fout kunt doen: de plant herstelt zich gemakkelijk, en heeft er bovendien ook geen problemen mee om in een schaduwrijke omgeving met weinig zonlicht te overleven. Let wel dat de kleine besjes die u tijdens de warmere maanden aan de haag kunt opmerken, bijzonder giftig zijn.

Onze boomkwekerij specialiseert zich in meer dan taxus alleen

Onze boomkwekerij specialiseert zich in taxushagen, maar evengoed in andere boomsoorten. Van solitaire bomen tot meerstammige exemplaren (meerstammige heester, steeneik, krentenboom, …) en van praktische haagelementen tot vormsnoei: wij beschikken over een gevarieerd aanbod aan bomen, struiken en planten van topkwaliteit, die u ter plaatse kunt komen ontdekken. Indien gewenst nemen we u graag mee in onze Jeep op een tochtje doorheen onze boomgaard, die maar liefst 95 hectare aan cultuurgrond beslaat. Daarbij geven we u uitgebreid informatie over de verschillende mogelijkheden van onze taxus- en boomkwekerij, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor het aanleggen van uw tuin.

In onze taxus kwekerij vindt u functionele haagplanten maar ook sierelementen

In onze taxus kwekerij helpen we u graag met het vinden van die boom of haagplant die naadloos aansluit bij uw wensen voor uw tuin. Of u nu een functionele haag nodig heeft om uw strakke tuin te omranden, of een fantasierijk esthetisch element dat uw tuin er mysterieus en speels doet uitzien: bij boomkwekerij Mentens te Meeuwen vindt u wat u zoekt. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak via ons contactformulier, of bereik ons voor meer info op het telefoonnummer 011/79.16.51. Tot gauw!