Skip to main content
Terug naar overzicht

Een meerstammige boom voor in uw tuin - Boomkwekerij Mentens

Een meerstammige boom kunt u inzetten voor tal van doeleinden

Een meerstammige boom brengt verschillende voordelen met zich mee als aanplanting van uw tuin of buitenruimte, en valt voornamelijk op omwille van zijn mooie uiterlijk en aparte karakter. De boomsoort is dan ook sinds lang een gewilde keuze bij tuinaanleggers en architecten, en blijft alsmaar stijgen in populariteit. Dat heeft ook te maken met de vele mogelijkheden die hij te bieden heeft: de meerstammige boom kan dienen als parasolboom, klimboom, speelboom, huttenboom, voor een dreef met meerstammige bomen…

De ervaren experts van boomkwekerij Mentens helpen we u dan ook graag verder om de juiste meerstammige boom te kiezen voor uw beoogde tuinresultaat.

Een meerstammige boom is de ideale combinatie tussen boom en struik

Een meerstammige boom kunt u gemakkelijk herkennen en is, zoals de naam al verklapt, één boom met meerdere stammen. De boom, die door deze verdeling over meerdere stammen minder hoog groeit, is met andere woorden een combinatie tussen boom en een struik. Net zoals een struik, vertakken meerstammige bomen al laag bij de grond, zodat ze over het algemeen breder worden en lager blijven dan standaard bomen, en eer vaasvormig qua uiterlijk. Of u nu een grotere meerstammige boom of eerder een kleiner exemplaar in gedachten heeft: bij boomkwekerij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen hebben wij een uitgebreid aanbod aan tal van meerstammige bomen, maar bijvoorbeeld ook solitairen, haagelementen, vormsnoei, etc. Onze kwekerij beschikt met andere woorden over grotere aantallen in vele maten, vormen en soorten, en is het ideale adres voor eender wie een prachtige tuin wilt aanleggen.

Meerstammige bomen en hun voordelen

De meerstammige boom is dus om tal van redenen een veelvoorkomend element in het tuinlandschap, en een veelgevraagde optie in onze kwekerij. Zo beschikt hij bijvoorbeeld over een open structuur aan de onderzijde met veel doorkijkruimte, waardoor er veel licht naar binnen valt en u dus nooit een zwaar effect in uw tuin zal creëren. Vaak zijn meerstammige bomen hierdoor dan ook een goede vervanger voor bijvoorbeeld dicht begroeide struiken. Doordat de bladeren zich bovendien op ooghoogte bevinden, brengt u instant meer groen in uw tuin, alsook biedt een zee van privacy en schaduw. De hoge designwaarde van de meerstammige boom, is de kers op de taart! Bij boomkwekerij Mentens denken wij graag mee over de optimale indeling van uw tuinaanleg en beplanting, en adviseren we u tot in de puntjes over de meerstammige boom waarvan we denken dat hij perfect bij uw wensen en behoeften past.

De juiste meerstammige boom kiezen, daar helpen wij u uitgebreid mee

Aangezien er verschillende soorten meerstammige bomen bestaan, kan het soms lastig zijn om de juiste soort te kiezen. Daarom is het belangrijk om op voorhand goede expertise in te winnen, en die vindt u bij ons. Wij nemen u graag mee op een tochtje in de Jeep doorheen onze boomgaarden, en geven u uitgebreid advies bij de tal van mogelijkheden die we daar voor uw tuinproject tegenkomen. Onze internationale boomkwekerij beschikt immers over maar liefst 95 hectare aan cultuurgrond, waar we al onze planten en bomen dagelijks met veel liefde verzorgen, verplanten, snoeien en rooien en waarvan we de bodem meermaals per jaar optimaliseren. Zo ontwikkelen onze planten een sterke basis, en kunnen we onze klanten de meest uitmuntende kwaliteit garanderen. Maakt u dus gerust een vrijblijvende afspraak met onze experts via het contactformulier op onze website, of bereik ons via het telefoonnummer 011/79.16.51. Wij staan u graag bij!