Skip to main content
Terug naar overzicht

Een meerstammige steeneik is geschikt voor ieder tuinproject

Een meerstammige steeneik of Quercus ilex kunt u naar eigen smaak vormgeven

De meerstammige steeneik of Quercus ilex is een uitstekende keuze wanneer u uw tuin wilt uitrusten met een mooie blikvanger, die instant een nette en verzorgde uitstraling geeft. Of u nu een clean garden met strakke lijnen heeft of net een fantasierijke tuin met veel decoratieve elementen: bij boomkwekerij Mentens vindt u ongetwijfeld een meerstammige eik die perfect bij uw tuin en uw wensen en behoeften past. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw eik in zijn natuurlijke vorm te laten, maar kunt u hem ook in een cilinder- of bolvormige vorm snoeien naargelang uw individuele smaak. Voor die speciale, persoonlijke touch die van uw tuin een unieke omgeving maakt.

De meerstammige steeneik: zowel op esthetisch als praktisch gebied tal van voordelen

De meerstammige steeneik is bovendien niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua praktische zaken een geknipte optie voor menig klant. De boom in kwestie heeft immers weinig tot geen vereisten wat bodem betreft, en gedijt perfect op de Belgische klei- en zandgrond met veel kalk. Doordat hij bovendien goed maar langzaam groeit, blijft de vorm van uw meerstammige eik ook lang behouden. En u weet wat dat betekent: minder onderhoudswerk! Daar was er echter al niet veel van om mee te beginnen, want ondanks dat u ervoor kunt kiezen uw steeneik in April of September te snoeien, is dit niet per se noodzakelijk. 

Meerstammige steeneiken, heesters, krentenbomen, … wij hebben het allemaal

Dat zo’n steeneik met meerdere stammen bijzonder onderhoudsvriendelijk is, blijkt bovendien ook uit het feit dat hij moeiteloos en in feite zelfs het beste overleeft op een beschut plekje. Wel belangrijk om mee te geven is dat u uw jonge meerstammige steeneik in de eerste winters die hij meemaakt, best beschermt tegen de vorst. Maakt u zich echter geen zorgen: komt u uw steeneik uitkiezen in onze boomkwekerij, dan geven we u tijdens een ritje door onze uitgestrekte boomgaarden uitgebreid uitleg over de verschillende mogelijkheden en specificaties. Wist u bijvoorbeeld dat een ander groot voordeel van de meerstammige steeneik, is dat hij winterhard is? Dit wil zeggen dat hij het hele jaar door zijn mooie, grijsgroene kleur blijft behouden en zijn bladeren niet verliest. Andere winterharde meerstammigen die we in ons aanbod hebben, zijn bijvoorbeeld de krentenboom, de berk, de heester, … vraagt u dus zeker naar de verschillende opties in ons aanbod!

De betrouwbare boomkwekerij voor Limburg, maar ook voor heel Europa

Veel klanten vallen in onze kwekerij als een blok voor de robuuste look en het charmante uiterlijk van de meerstammige steeneik, en met reden. De takken ervan vertakken net boven de grond en daar waar de bladeren initieel een gekartelde rand hebben, beginnen ze te golven naarmate de boom ouder wordt en worden ze uiteindelijk glad. U ziet de boom met andere woorden veranderen en in zijn authenticiteit steeds mooier worden. Doordat de meerstammige steeneik zich bovendien in het bijzonder leent tot de zilte zeewind van de kust, wordt hij ook daar vaak ingezet als een mooie vorm van tuindecoratie en beschutting. En ja hoor, ook van daaruit kunt u beroep doen op onze diensten: Boomkwekerij Mentens mag dan wel in Limburg gelegen zijn, ook ver daarbuiten zijn wij een toonaangevende partner. Onze diensten strekken zich namelijk uit over heel Europa, waar we snel, efficiënt en correct leveren. Meer weten? Bekijk dan zeker onze projectpagina!

Wij zitten graag met u samen voor uw meerstammige steeneik

Voor een meerstammige steeneik, maar ook voor een solitaire boom, voor haagelementen of voor vormsnoei kunt u dus perfect bij onze boomkwekerij terecht. Wij leveren exclusief producten van de beste kwaliteit af, en doen er alles aan om onze bomen, struiken en planten de best mogelijke groeiomstandigheden te geven. Meer weten? U kunt het contactformulier op onze website invullen om een vrijblijvende afspraak te maken, of ons bereiken via het telefoonnummer 011/79.16.51 voor meer info. We helpen u graag verder!