Skip to main content
Terug naar overzicht

Haagelementen kant-en-klaar te vinden bij kwekerij Mentens

Haagelementen voor werkelijk elk project vindt u bij ons

Kant-en-klare haagelementen zijn de geschikte manier om snel meer groen in uw tuin te integreren. Afhankelijk van uw haagsoort kan het namelijk jaren duren voor deze helemaal volgroeid is, en daarom bieden wij graag volgroeide haagelementen in verschillende vormen en maten aan.

Boomkwekerij Mentens beschikt over maar liefst 95 hectare aan cultuurgrond, waar al onze haagelementen dagelijks met veel passie en liefde worden verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. Bovendien wordt ook de bodem regelmatig gecontroleerd en geoptimaliseerd aan de hand van bodemstalen, waardoor onze hagen sterker worden en we onze klanten uitmuntende kwaliteit kunnen garanderen. Bent u op zoek naar de juiste haag voor uw project? Bekijkt u dan zeker ons uitgebreid aanbod.

Wat zijn haagelementen precies?

Eenvoudig gezegd zijn haagelementen planten die al bijna helemaal volgroeid zijn, waarmee u direct een dichte, (bijna) volgroeide haag creëert en onmiddellijk van privacy en beschutting in de tuin kunt genieten. Voordat deze haagelementen bij u in de tuin terecht komen, groeien ze dan ook jaren naar hartelust in onze kwekerij. Hier krijgen ze alle aandacht en verzorging die ze nodig hebben om uitstekend te kunnen groeien. Zodra ze de juiste hoogte hebben bereikt, worden ze uitgekozen door hun toekomstige eigenaar en in piekfijne staat geleverd.

Het juiste haagelement voor uw project kiezen kan met andere woorden een omslachtig proces zijn. De experten van boomkwekerij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen zijn zich daar maar al te zeer van bewust en garanderen een perfecte service en zeer hoogwaardige kwaliteitsplanten, die elk tuinontwerp net dat tikkeltje extra geven. Onze combinatie van kennis, traditie en een efficiënte organisatie is dan ook de finishing touch.

Verschillende haagelementen

Haagelementen zijn bij boomkwekerij Mentens te vinden in verschillende soorten en maten. Het fijne daaraan, is dat uw favoriete plantensoort zelf kunt uitkiezen. Maar welke haagelementen zijn er nu eigenlijk allemaal? Om te beginnen maken we een onderscheid tussen gewone en grote haagelementen, waarbij het verschil voornamelijk in de hoogte van de haag zit.

Gewone haagelementen zijn meestal rond de 100 cm hoog, grote haagelementen zijn vaak zo’n 180 cm hoog. Het handige aan deze verschillende maten is dat er altijd wel een haagelement beschikbaar is dat perfect bij uw project past. Zijn onze laagste haagelementen naar uw zin nog net iets te hoog? Geen zorgen, want bij boomkwekerij Mentens vindt u ook jonge haagplantjes. We bezorgen u recente foto’s en afmetingen (hoogte en diameter) op aanvraag, zodat u de grootte van de gekozen planten of bomen perfect kan inschatten. Brengt u toch graag een bezoekje aan onze kwekerij? Dat kan, dan geven we u meteen ook een informatieve rondleiding!

Haagelementen en de juiste plantensoort

Populaire haagsoorten zijn bijvoorbeeld de Portugese Laurier, die in vrijwel elke tuin gemakkelijk groeit, of de Taxus Baccata, die zeer onderhoudsvriendelijk is en weinig verzorging nodig heeft. Ook de rode beuk en de groene beuk worden vaak als kant-en-klare haagelementen aangeboden.

Welke haagelementen u ook kiest, één ding is zeker: met haagelementen van bij boomkwekerij Mentens, ziet uw tuin ziet er gegarandeerd fantastisch uit. Buiten een uitgebreid assortiment aan haagplanten en haagelementen, beschikken wij bovendien ook over tal van vormsnoeiplanten, solitairen, meerstammigen en (karakter)bomen. U kunt met andere woorden altijd op onze diensten rekenen wanneer u op zoek bent naar een mooie tuinaanleg!

Hoe kies ik de perfecte haagelementen?

Bij boomkwekerij Mentens kunt u op aanvraag zelf uw haagelementen of haagplantjes komen uitkiezen in onze kwekerij, samen met uw tuinaanlegger of architect. We trekken er met de jeep op uit en geven u graag uitgebreid en professioneel advies. U kunt een vrijblijvende afspraak met ons maken via het contactformulier op onze website, of u kunt ons bereiken op het telefoonnummer 011/79.16.51. We helpen u graag verder!