Skip to main content
Terug naar overzicht

Meerstammige bomen voor de creatieve tuinier

Meerstammige bomen vormen een ware aanwinst voor elk tuinproject. Boomkwekerij Mentens heeft jarenlange ervaring in het kweken van bomen en planten van goede kwaliteit. Al sinds 1972 leveren wij tuinelementen met een goede wortelkluit en een prachtige kruin. Voor meerstammige bomen is dat niet anders. Bij ons kunt u kwaliteit en expertise verwachten! 

Eigenschappen van meerstammige bomen 

Meerstammige bomen staan bekend om hun charme en karakter; ze springen er echt uit door hun schoonheid en aparte uitstraling en zijn dan ook geschikt voor tuinen, pleinen en straten. Eigenlijk zijn zulke bomen een tussenvorm tussen struik en boom: de vertakkingen beginnen namelijk al net boven de grond, wat een prachtig effect creëert. De meerstammige boom biedt daarnaast vele mogelijkheden: u kunt er een parasolboom van maken voor een schaduwrijke omgeving, een klimboom of speelboom voor kinderen, of u kunt hem uiteindelijk zo snoeien dat er een hut in gebouwd kan worden! De mogelijkheden zijn eindeloos. 

DSC00757.jpg

Meerstammige bomen - wat kunt u van ons verwachten?

Wij bieden u een uitstekende meerstammige boom aan als basis. Wij hebben al gezorgd voor een kwaliteitsvolle struik die meermaals stevig is teruggesnoeid zodat er meerdere stammen zijn ontstaan. Doordat wij de bomen vaak overplanten, hebben ze een volle wortelkluit en worden het prachtige volwassen exemplaren. U kunt na de aanschaf van uw meerstammige boom dus creatief aan de slag met het bijsnoeien, of u kunt hem laten uitgroeien tot een eyecatcher in de tuin, als praktische border voor meer privacy, of als mooi structuurelement op een grotere lap grond. 

DSC00764.jpg

Ons aanbod in meerstammige bomen 

Voor de creatieve tuinier hebben wij een ruim aanbod meerstammige bomen. Wij kweken al vele jaren een assortiment bomen met 2 of meerdere stammen die geschikt zijn om solitair uit te groeien als een sfeervol of praktisch element in de tuin, maar ook als ornament in openbare plaatsen zoals pleinen of gezellige straatjes. Enkele bekende meerstammige bomen zijn onder meer de magnolia, met opvallende witte en roze bloesems, en de krentenboom (Amelanchier) die in het voorjaar rijk is aan mooie witte bloesems. Voor een meerstammige boom met een opvallende bloei kunt u ook kiezen voor de Gele kornoelje (Cornus mas) of bijvoorbeeld de Chinese vernisboom (Koelreuteria). Ook is het mogelijk een leiboomfunctie aan de meerstammige boom te geven, met bijvoorbeeld de Japanse Esdoorn (Acer) of een simpele berk. Gaat u graag creatief aan de slag in de tuin, maar passen de meerstammige bomen toch niet helemaal in uw straatje? Kijkt u dan eens bij ons aanbod van vormsnoeiplanten.

Advies voor uw tuinproject 

Zou u graag advies ontvangen over welke meerstammige boom binnen uw project past? Wij bieden met veel plezier een helpende hand. U kunt altijd contact opnemen via het contactformulier op onze website, of bellen naar 0032 (0)11 79 16 51.

Ook kunt u op afspraak onze meerstammige bomen komen bekijken. We rijden dan samen door de boomgaarden en geven u meer informatie en advies over de struiken. Als u een keuze heeft kunnen maken, wordt alles in gereedheid gebracht voor de levering. U kunt natuurlijk ook altijd uw bomen zelf op komen halen.

DSC09531.jpg