Skip to main content
Terug naar overzicht

Niet enkel bomen: Plantenkwekerij Mentens

Plantenkwekerij Mentens 

Het leven van een kwaliteitsvolle plant begint bij plantenkwekerij Mentens. Wij zorgen er voor dat de plant of boom die u bij ons bestelt, prachtig uitgroeit in uw tuinproject. Bij plantenkwekerij Mentens, gelegen in Meeuwen-Oudsbergen in Limburg, is de kennis en expertise over het kweken van planten al generaties doorgegeven, en zo kunnen wij de planten op een ambachtelijke manier verzorgen en voorbereiden voor uw tuin. 

Uw plantenspecialist

Naast een gerenommeerde bomenkwekerij, zijn wij ook een uitstekende plantenkwekerij. Wij beschikken over meer dan 95 hectare grond, waar de planten vanaf de eerste dag dat ze gezaaid worden, met veel liefde worden onderhouden. Om de kwaliteit van uw toekomstige planten te garanderen, wordt de grond regelmatig geanalyseerd en gevoed om de juiste voedingsstoffen en mineralen op peil te houden. Alleen zo kan de plant succesvol doorgroeien op zijn uiteindelijke staanplaats. Ook krijgen onze planten de ruimte om een dikke wortelkluit te ontwikkelen, zodat ze tegen een stootje kunnen. Deze elementen vormen de basis voor een uitstekende toekomstige groei, en worden de bomen prachtige volwassen exemplaren. 

DSC09779.jpg

Uitgebreid aanbod in onze plantenkwekerij 

Wij begrijpen dat de planten die u zoekt precies goed moeten zijn. Of u nu een haag plaatst op een openbaar domein of een mooi beplante border zoekt: de plant moet in het plaatje passen. Daarom hebben wij op onze kweekgrond een uitgebreid aanbod aan planten en struiken staan die we dagelijks verzorgen, zodat u zeker de perfecte plant vindt voor uw tuindesign. Ook zorgen we er voor dat uw tuinontwerp gerealiseerd kan worden door ons grote aanbod aan maten, vormen en soorten. 

DSC09869.jpg

Niet enkel in Limburg 

Naast het leveren van hagen, struiken en planten in Limburg en België voor particuliere tuinen of totaalprojecten, verzorgen wij ook de levering over heel Europa en daarbuiten dankzij een efficiënte aanpak en een professioneel team. Zelfs onder moeilijke omstandigheden, zorgt kwekerij Mentens voor een kwalitatief eindproduct. Zo werden er twee vrachtwagens met hoge planten getransporteerd naar Turkije, waar de temperatuur tot meer dan 40° C opliep. Toch hebben we door middel van onze expertise en grondige kennis van bomen, de planten in uitstekende gezondheid afgeleverd. Ook in andere landen zijn tuinbouwprojecten tijdig en precies afgerond. Dat is niet evident, maar ons familiebedrijf doet de extra inspanning voor de realisatie van uw groene plan. Voor ieder project zijn immers bij ons de geschikte bomen te vinden! 

Advies voor uw tuinwens 

Bent u particulier of professioneel op zoek naar de beste mogelijkheden voor uw tuinbouwproject? Bij onze kwekerij kunt op vraag zelf uw planten uitkiezen. Samen vinden we uw ideale plant op het perceel en geven u meer informatie en advies. Als u een keuze heeft kunnen maken, wordt alles in gereedheid gebracht voor de levering.

Heeft u daarnaast nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer 0032 (0)11 79 16 51, of vul het contactformulier in.

DSC00557.jpg