Skip to main content
Terug naar overzicht

Solitairen bij boomkwekerij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen

Solitaire planten: wij vertellen u alles wat u moet weten

Solitairen of solitaire planten zijn een prachtige eyecatcher in elke omgeving, van een private tuin tot groene openbare buitenruimtes. Het belangrijkste kenmerk van solitairen is dat zij veel ruimte nodig hebben voor hun wortels. Daarom worden ze best alleen of ‘solitair’ aangeplant.

Bij boomkwekerij Mentens hebben wij dan ook een bijzonder breed assortiment in huis (of beter: in de tuin), dat niet alleen solitairen in alle soorten en maten, maar ook haagplanten, haagelementen, vormsnoeiplanten, meerstammigen en (karakter)bomen bevat. Wij hebben dus het aanbod én de nodige kennis in huis om u perfect te adviseren over uw persoonlijke tuinproject. Met een combinatie van ervaring, traditie en en punctuele administratie streven we ernaar u een hoogwaardige service aan te bieden, met even hoogwaardige planten.

Bij de soortkeuze van een solitair adviseren we u van A tot Z

Niet elke solitaire plant is geschikt voor elk project, en dat beseffen we bij boomkwekerij Mentens maar al te goed. We vinden het dan ook van cruciaal belang om onze klant de juiste solitairen voor het beoogde resultaat aan te raden, zodat we altijd een eindresultaat van uitmuntende kwaliteit kunnen garanderen. De juiste solitair uitkiezen is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld grondsoort, klimaat, omgevingsfactoren, functie en grootte, en iedere solitaire plantsoort heeft andere noden en behoeften. Wij sommen ze kort voor u op:

  1. Gelukkig zijn er genoeg solitaire bomen en struiken die niet echt kieskeurig zijn, en perfect gedijen in het Belgisch klimaat. Wel raden we aan steeds voor soorten te opteren die voldoende winterhard zijn, zodat ze de strengere winters overleven. Ook langere periodes van droogte, felle regen en veel wind zijn een factor om mee te nemen in de soortkeuze van uw solitair.
  2. Maar niet alleen het klimaat, ook de standplaats speelt een aanzienlijke rol in de keuze van uw solitairplant. Staat de boom in een stadstuin of in volle wind, aan de kust of in de Kempen, is er verharding waarin hij zich moet verdedigen of wordt er veel strooizout gebruikt, … bij Boomkwekerij Mentens raden we u een solitair aan die perfect op uw omstandigheden is aangepast. Zo kunnen giftige solitairen bijvoorbeeld beter vermeden worden in private tuinen, aangezien kinderen en dieren al eens wat in hun mond durven steken.
  3. De afmetingen van een solitair zijn ook belangrijk om rekening mee te houden. De solitaire plantensoort zal namelijk zijn maximale afmetingen bereiken in de hoogte en de breedte. Hierbij houdt u dus best rekening met gebouwen of andere landschapselementen in de buurt van de solitair. Deze mag namelijk op termijn geen obstructie vormen.

De experts van boomkwekerij Mentens beschikken over de juiste kennis om u de beste solitair voor het beoogde resultaat aan te raden. Spring dus zeker en vast binnen voor een bezoekje aan onze uitgestrekte boomgaarden, en wij brengen u graag op de hoogte van de verschillende mogelijkheden.

Hoe worden solitairen precies aangeplant?

De aanplanting van solitairen gebeurt best op een veilige manier en tijdens de optimale planttijd, die meestal van half november tot half april loopt. Om te voorkomen dat de kluit van uw solitair te lang moet blijven liggen en uitdroogt, zorgt u er bovendien best voor dat het plantgat klaar is wanneer uw boom wordt geleverd. Die levering voeren wij snel, efficiënt en vlot uit dankzij onze gesmeerde administratie en ons gespecialiseerd team. Uiteraard kunt u uw bestelling ook bij ons ophalen!

Breng een bezoekje aan onze kwekerij voor het uitkiezen van uw solitaire planten

Advies inwinnen over de aankoop van uw solitair bij boomkwekerij Mentens kan nooit kwaad. Op deze manier kunnen wij u een kwaliteitsvolle solitairplant garanderen, en kunt u zorgeloos overgaan tot de aanplanting van de juiste solitairen voor uw project. Maak dus gerust een vrijblijvende afspraak door het contactformulier op onze website in te vullen, of bereik ons op het telefoonnummer 011/79.16.51. voor meer info. We helpen u graag verder!