Skip to main content
Terug naar overzicht

Uw meerstammige berk kunt u bij Boomkwekerij Mentens kopen

De meerstammige berk heeft een speciaal en herkenbaar uiterlijk

De meerstammige berk, ook wel Betula Pendula genoemd, heeft doorgaans een ovalen kroon, die los en halfopen is qua compositie. Ondanks dat de boom (zeker in het wild) gemakkelijk zo’n 20 tot 30 meter aan hoogte kan bereiken en voornamelijk geschikt is voor de grotere tuin- en landschapsprojecten, blijft hij dus altijd een open en luchtig karakter behouden. Kenmerkend voor het uiterlijk van de meerstammige berk is ook zijn witte stam, die naarmate de boom ouder wordt diepe scheuren aan de grondlijn zal vertonen en daar een diepgroene tot haast zwarte kleur zal krijgen. 

Uw meerstammige berk kunt u op onze kwekerij eigenhandig komen uitkiezen

Brengt u een bezoekje aan onze boomkwekerij, dan kunt u uw meerstammige berk eigenhandig uitkiezen. We nemen u graag mee op een plezierig ritje doorheen onze boomgaarden, en geven u daarbij uitgebreid uitleg over de talloze mogelijkheden voor uw tuin. Zo leggen we u bijvoorbeeld ook tot in de puntjes uit hoe u uw meerstammige berk de beste verzorging geeft. Die verzorging begint echter al lang daarvoor, bij ons in de kwekerij: Niet alleen snoeien, rooien, verplanten en verzorgen we onze bomen, planten en struiken dagelijks, voor de best mogelijke groeiomstandigheden; meermaals per jaar laten we onze 95 hectare aan cultuurgrond ook door experts analyseren, zodat we intens aan bodemoptimalisatie kunnen doen en exact de juiste hoeveelheid ontbrekende mineralen en grondstoffen kunnen toevoegen. Zo zorgen we ervoor dat uw meerstammige berk een sterk wortelgestel en veel fijne wortelvezels heeft, zodat hij ook bij u in de tuin of elders sterk en mooi kan hergroeien.

De berk met meerdere stammen is erg gemakkelijk in onderhoud

Dat gezegd zijnde, is de meerstammige berk echter geen moeilijk exemplaar wanneer het op grond en groei aankomt. Hij overleeft zonder al te veel moeite in een normale tot zelfs een arme bodem, en heeft vooral in de zomer nood aan een vochtige ondergrond. Wel geniet hij graag een plekje in het zonlicht, en raden we u aan hem best niet te snoeien van 1 januari tot 1 mei. Er zijn echter ook enkele dingen waar we u op attent willen maken. Zo is de meerstammige berkenboom bijvoorbeeld niet wintergroen. Dit wil zeggen dat hij in de koudere maanden zijn groene kleur zal verliezen, en dat zijn bladeren in de herfst geel tot geelbruin zullen kleuren: eveneens een prachtig uitzicht. Ook tegen de zeewind is hij, in tegenstelling tot de meerstammige steeneik bijvoorbeeld, niet volledig bestand. Ten slotte is de boom, ondanks dat hij snel groeit, niet altijd een bijzonder lang leven beschoren en komt hij voornamelijk tot zijn recht in parken of landschapsbouw. Maakt u zich geen zorgen: bij Mentens helpen we u het exemplaar uitkiezen dat perfect bij uw persoonlijke tuinproject past!

Wij zitten graag met u samen voor het vinden van de perfecte boom voor uw project

Heeft u een meerstammige berk in gedachten voor in uw tuin of wilt u graag een meerstammige boom kopen, maar weet u nog precies niet welke soort geschikt is voor uw noden en wensen? Bij Boomkwekerij Mentens bent u altijd aan het juiste adres: wij helpen u als ervaren specialist verder met oprecht en professioneel advies, en met een bijzonder ruim en gevarieerd aanbod. Meerstammige berken, steeneiken, krentenbomen, esdoorns, … we hebben het allemaal. Zo ook solitairen, haagelementen, vormsnoei, … de mogelijkheden zijn eindeloos. Maakt u dus gerust een vrijblijvende afspraak met onze experts via ons contactformulier, of bel ons op 011/79.16.51 voor meer info of bij vragen. We verwelkomen u graag op onze kwekerij!