Skip to main content
Terug naar overzicht

Uw meerstammige krentenboom vindt u bij Boomkwekerij Mentens

Meerstammige krentenboom kopen? Een duurzame en waardevolle investering

De meerstammige krentenboom, ook wel de Amelanchier lamarckii genoemd, is met voorsprong één van de meest veelgevraagde boomsoorten in onze kwekerij. Dat heeft er alles mee te maken dat deze boom in feite het totaalpakketje onder de bomen is, dat aan quasi ieders behoeften beantwoordt op alle gebied. Zo groeit een meerstammige krentenboom om te beginnen bijvoorbeeld goed en gemakkelijk, maar ook traag, wat wilt zeggen dat hij uitermate geschikt is als sierelement. Omdat de bijzondere vorm van de boom na het snoeien immers lang behouden blijft, leent hij zich perfect tot vormsnoei. Bovendien betekent dit voor u als eigenaar ook minder onderhoudswerk: een win-winsituatie, toch? In het aanbod van onze boomkwekerij vindt u dan ook tal van prachtige meerstammige krentenbomen, en helpen we u graag met het uitkiezen van het perfecte exemplaar voor uw tuinproject.

De meerstammige krentenboom is één van de mooiste bomen in ons aanbod

Toch wordt de meerstammige krentenboom voornamelijk gekozen omwille van zijn prachtige uiterlijk: zijn grootste charme. In de lenteperiode ontluiken er vanaf de maand april namelijk prachtige opstaande, witte bloemen aan de boom, die een feeërieke en bijzondere uitstraling geven aan werkelijk elke omgeving. Maar wat de echte meerwaarde van een meerstammige krentenboom is: wanneer dit zomers bloemeneffect uiteindelijk uitbloeit, krijgt u er een even mooi zicht voor in de plaats. Want naargelang de seizoenen vorderen, krijgt de boom afwisselend bronskleurige en groene bladeren, met uiteindelijk een vurig, oranjerood kleurenpalet in de herfst. Zo kunt u het hele jaar door van een prachtige boom genieten, die alles in huis heeft.

Hoe een krentenboom met meerdere stammen zich tot elke tuin leent

De meerstammige krentenboom is echter niet alleen op esthetisch vlak de perfecte aanwinst, ook praktisch gezien beschikt deze boomsoort over vele voordelen. Wilt u bijvoorbeeld graag een mooie boom in uw tuin planten maar bent u beperkt in ruimte, dan kunt u alsnog een meerstammige krentenboom overwegen. Deze is immers geschikt voor tuinen van alle formaten: van de kleine voortuin of stadstuin tot uitgestrekte achtertuinen met zeeën aan oppervlakte. Doordat deze boom met zijn speelse en natuurlijke vorm over het algemeen genomen immers vrij klein blijft, kan quasi iedereen hem moeiteloos in zijn tuinaanleg integreren. Om schaduw te bieden bijvoorbeeld, een lege plek op te vullen, of net een mooi uitzicht te creëren. Bij Boomkwekerij Mentens ondersteunen we u volledig met het vinden van de meerstammige krentenboom die perfect bij uw tuin en uw persoonlijke voorkeur past.

Het gemakkelijke karakter van de Amelanchier lamarckii

Dat de meerstammige Amelanchier lamarckii geschikt is voor iedere tuin heeft bovendien niet alleen met de grootte van uw tuin te maken, maar ook met het gemakkelijke karakter van de boom in kwestie. Zo stelt de boomsoort immers bijzonder weinig eisen aan de bodem waarin hij wordt geplant: zolang deze enigszins kalkhoudend en niet te nat is, overleeft hij probleemloos in quasi elke grondsoort. Wist u bovendien dat de vruchtjes die aan het begin van de zomerperiode aan de meerstammige krentenboom groeien, ook werkelijk eetbaar zijn? Daar waar deze besjes eerst vuurrood zijn worden ze tijdens het rijpproces diepblauw, waarna ze heerlijk zoet en fris smaken. Een fijne bonus! 

Kom uw meerstammige krentenboom eigenhandig bij ons uitkiezen!

De meerstammige krentenboom is met andere woorden voor iedereen die een mooie tuin wenst de geschikte aankoop: zij die graag urenlang met de vingers in de zoden van hun hof woelen, en zijn waarvan die vingers nu eenmaal niet zo groen zijn. Wilt u graag ons ruim aanbod aan meerstammige krenten- en andere bomen en planten zelf komen ontdekken, dan nodigen wij u van harte uit op een tochtje met de Jeep doorheen onze boomgaarden, eventueel samen met uw architect of tuinaannemer. Wij geven u uitgebreid uitleg bij de brede en gevarieerde selectie aan tuinelementen die onze cultuurgrond te bieden heeft, en zorgen ervoor dat u goed geïnformeerd de juiste keuze kunt maken.

Voor een vrijblijvende afspraak kunt u ons contactformulier invullen, maar u kunt ons voor meer info of bij vragen ook bereiken via het telefoonnummer 011/79.16.51. Ons hecht en ervaren team van specialisten helpt u graag verder met het vinden van de perfecte meerstammige krentenboom!