Skip to main content
Terug naar overzicht

Vormsnoeiplanten bij Boomkwekerij Mentens

Vormsnoeiplanten

Wie iets anders in zijn tuin wil dan een rechthoekige of bolvormige haag, is bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan planten en hagen die in geometrische vormen, kubussen of andere vormen geknipt kunnen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Deze tak in de tuinbouw noemen we “vormsnoei.” Bent u een ervaren vormsnoeier of schaft u voor het eerst een vormsnoeiplant aan? Wij helpen u graag verder. 

Kennis van vormsnoeiplanten 

Niet elke haagplant is gemaakt voor vormsnoei. Boomkwekerij Mentens bestaat al sinds 1972 en heeft dus al jarenlange ervaring in het kweken en onderhouden van vormsnoeiplanten. Die expertise gebruiken we graag om de plant of haag te voorzien die past bij uw vormsnoeiproject. De grootste voorwaarde waaraan een plant moet voldoen om geschikt te zijn voor vormsnoei, is wintergroenheid. De plant mag de bladeren niet verliezen, omdat de vorm waarin de haag of plant geknipt is dan verloren gaat in de wintermaanden. U heeft dus een “evergreen” nodig. Ook mag de plant niet te snel groeien, omdat deze dan moeilijk onder controle te houden is en niet meer onderhoudsvriendelijk. De buxus is volgens ons de vormsnoeiplant bij uitstek, maar door de recente ongemakken door de buxusmot en dergelijken, bieden wij alternatieven zoals de hulst en de taxus, die zich ook prima lenen als vormsnoeiplant. Deze planten zorgen door hun vormsnoei voor een mooie afwisseling in de tuin en vormen een ware blikvanger!

DSC00305.jpg

Andere vormen van creatief tuinieren 

Zou u graag creatief aan de slag gaan in uw tuin, maar zijn vormsnoeiplanten toch niets voor u? Bekijk ons aanbod dan ook even bij de meerstammige bomen. Daar geven wij meer informatie over het creatief bewerken van bomen. Zo kan u bijvoorbeeld een parasolboom creëren, of de taken zo bijsnoeien zodat u een heuse klimboom bekomt. 

Advies voor uw vormsnoei

Wij helpen en adviseren u graag met het kiezen van de buxussen, taxussen of andere soorten planten die in uw vormsnoeiproject passen. Zou u graag de planten eens van dichtbij bekijken? Bij Mentens kunt u zelf uw plant uitkiezen. We rijden samen door de boomgaarden en geven u meer informatie en advies over de planten. Als u een keuze heeft kunnen maken, wordt alles in gereedheid gebracht voor de levering. U kunt natuurlijk ook altijd uw planten zelf op komen halen. Heeft u daarnaast nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer 0032 (0)11 79 16 51, of vul het contactformulier in.

DSC00743.jpg