Skip to main content

Bomen kweken van kwaliteit doen we bij Boomkwekerij Mentens

Bomen kweken van kwaliteit doen we bij Boomkwekerij Mentens

De beste manier om te kiezen welke boom past in uw tuin of project is met een bezoekje aan een boomkwekerij. Het is immers helemaal niet nodig om zelf jonge bomen te planten om te kunnen genieten van een weelderige tuin. Bomen kopen in een kwekerij betekent minder zorgen en meer genieten. Lees hier alles over de troeven van gespecialiseerde Boomkwekerij Mentens.

Onze boomkwekerij heet u welkom!

Boomkwekerij Mentens is niet alleen een plaats waar bomen groeien en verkocht worden. We kweken de bomen eigenhandig op onze eigen bodem met passie en expertise. Zo spitsen we ons bijvoorbeeld toe op het leveren van een volledige service: van het verzorgen van bijzondere planten met oog voor hun gezondheid, tot het tijdig rooien van bomen of haagplanten voor verkoop en levering. Wat we precies doen op onze boomkwekerij om gezonde bomen en haagplanten te kweken voor uw tuinproject, leest u hier.

Boomkwekerij met eigen cultuurveld van 95 hectare

De meeste boomkwekerijen werken met stekken voor hun planten. Ook bij Boomkwekerij Mentens werken we op een ambachtelijke manier. Dit betekent dat we onze planten- en boomsoorten door en door kennen en exact weten wat ze nodig hebben. Om hen voldoende ruimte en kans op een zo gezond mogelijk leven te bieden, plaatsen we onze bomen en planten dan ook op ons eigen cultuurveld van 95 hectare groot. De bodem van dat veld verzorgen we intensief en met oog voor het kleinste detail, zodat onze bomen en haagplanten kunnen groeien tot een uitstekend en sterk product. Wanneer nodig krijgen de bomen dagelijks water. Zo kunnen we garanderen dat de producten uit onze boomkwekerij ook de drogere periodes moeiteloos overleven.

Het team van Boomkwekerij Mentens tussen de bomen

Het kweekproces van onze boomkwekerij

Nadat we in onze boomkwekerij de stekjes van onze bomen en planten geplant hebben, staat er een heel van experts klaar om het kweekproces tot een goed einde te brengen. Daar komt veel bij kijken, en dankzij onze specialisatie en ervaring van meer dan 50 jaar weten we perfect wat precies. Zo krijgen onze bomen en planten bijvoorbeeld een intense dagelijkse verzorging. Ze worden regelmatig verplant en gesnoeid. Deskundigen helpen ons te weten te komen welke mineralen en grondstoffen onze grond exact nodig heeft. Door hieraan te voldoen optimaliseren we onze bodem. En dat zorgt voor een betere boomkwekerij, die sterke en grote planten en bomen produceert die lang zullen leven.

Bomen van Boomkwekerij Mentens

Bomen kweken, rooien en veilig transporteren

Bij het kweken van bomen is het rooiproces van essentieel belang. Wanneer een boom gerooid wordt, betekent dit dat hij met de volledige wortelkluit uit de grond wordt gehaald. Dit is nodig omdat de wortelkluit het belangrijkste onderdeel is van de boom: hij zal namelijk op een nieuwe locatie herplant worden. Op deze manier heeft onze boomkwekerij in Limburg al talrijke grote projecten succesvol afgerond. Daar zaten ook uitdagende tuinprojecten bij, zoals bijvoorbeeld een klant in Turkije. Diens bestelling van bomen moest namelijk in een temperatuur van 40° worden getransporteerd. Hier was het dus essentieel dat de bomen tijdig werden gerooid, zodat de wortels niet zouden uitdrogen tijdens het transport. En dat is exact wat we deden, met een geslaagd eindresultaat van dien!

Onze boomkwekerij bezoeken? Maak hier je afspraak!

Wil u graag zelf een frisse neus halen tussen ons groot aanbod bomen en uw keuze maken voor uw persoonlijke tuinbouwproject? Dat kan zeker. Onze boomkwekerij is gelegen in Meeuwen-Oudsbergen, op een halfuurtje rijden van de Limburgse hoofdstad Hasselt. We nemen u mee doorheen onze boomgaarden en geven u uitgebreid advies over de verschillende bomen. Hoe we ze kweken en welke het best passen in uw project. Reeds sinds 1971 helpen we onze klanten met dezelfde passie voor het verzorgen van de planten in de boomgaard. Indien een bezoekje aan de boomgaard niet mogelijk is, kunt u ook foto’s aanvragen van de verschillende bomen. Zo zijn we flexibel in onze ondersteuning bij zoektocht naar de geschikte planten. U kunt ons vrijblijvend contacteren via het webformulier of ons telefoonnummer 011/79.16.51. Alvast tot dan!