Skip to main content

Een kleine meerstammige boom past in quasi iedere tuin

Een kleine meerstammige boom past in quasi iedere tuin

Lijkt een kleine meerstammige boom je de ideale toevoeging aan je tuin? Ongeacht de ruimte die je ter beschikking hebt, een kleine meerstammige boom past doorgaans perfect in alle buitenomgevingen. Bij Boomkwekerij Mentens specialiseren we ons in standaard en bijzondere bomen en helpen we je graag bij je aankoop. Lees hier meer over onze diensten.

Wat zijn kleine meerstammige bomen?

Zoals de naam verklapt heeft een kleine meerstammige boom meerdere stammen. Meestal gaat het dan over een boom met tussen de 2 en 8 stammen. Als je meerdere stammen telt dan 8 stuks, kan er meestal niet meer gesproken worden over een kleine meerstammige boom, maar eerder een grote. Of je nu een grote of een kleine meerstammige boom zoekt, bij Boomkwekerij Mentens vind je hem gegarandeerd!

Kleine meerstammige bomen worden doorgaans minder hoog dan bomen met 1 stam. Ze groeien namelijk in de breedte, omdat meerstammige bomen laag bij de grond vertakken. Een kleine meerstammige boom is met andere woorden een unieke combinatie tussen een boom en een struik. Kleine meerstammige bomen blijven bovendien lager dan standaard bomen en hebben een vaasvormig uiterlijk, gezien ze uitlopen van smal onderaan naar breed bovenaan.

Waarom een kleine meerstammige boom in mijn tuin integreren?

Een kleine meerstammige boom kent verschillende andere voordelen, buiten dat de open structuur aan de onderzijde nog steeds lichtinval toelaat en dat ze groener ogen dan gemiddeld. Deze bomen bieden namelijk ook een zee aan privacy als ze strategisch geplaatst worden: De bladeren groeien op zichthoogte en blokkeren hierdoor het gezichtsveld van buitenstaanders. Ten slotte hebben ze een hoge esthetische waarde in je tuin. Met een kleine meerstammige boom kan je met andere woorden veel kanten uit. Denk eraan als een potentiële parasolboom, klimboom, speelboom, huttenboom,… de mogelijkheden zijn talkrijk!

Kleine meerstammige bomen van Boomkwekerij Mentens

Voordelen van een  kleine meerstammige boom

Kleine meerstammige bomen zijn leuk om naar te kijken. In de lente krijgen bepaalde soorten ook nog eens bloesems, waardoor ze prachtig zijn in iedere omgeving. De losse, luchtige en grillige vorm wordt dan ook graag gebruikt door tuinarchitecten. Denk maar aan de Magnolia Kobus die in de lente beeldschone bloesems krijgt en daarna mooi groen wordt. Zo kan je een kleine meerstammige boom dus ook in het midden van een gazon aanplanten, waar de boom zorgeloos in de breedte kan groeien.

Onder een meerstammige kleine boom kan ten slotte lage beplanting groeien. Zo benut je de ruimte in een kleine tuin optimaal en zet je het lage takkenstelsel extra in de kijker. Een kleine meerstammige boom kan bovendien uitstekend onderhouden worden door de takjes onderin tijdens het snoeiseizoen weg te nemen.

Een kleine meerstammige boom uitkiezen voor je tuinproject

Aangezien er verschillende soorten kleine meerstammige bomen bestaan, kan het soms lastig zijn om de juiste soort te kiezen. Je kan namelijk kiezen uit bomen die blad verliezen of juist groen blijven, bloemen ontwikkelen en zelfs vruchten krijgen. Daarom is het belangrijk om op voorhand juiste informatie te vragen aan onze experten. Wij begeleiden je intens bij je aankoop, zodat jij met exact die kleine meerstammige boom (of bomen) naar huis gaat die je in gedachten had!

Kleine meerstammige boom van Boomkwekerij Mentens

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze experts

Lijken kleine meerstammige bomen je wel wat voor jouw persoonlijk tuinproject? Dan zijn wij graag de partner in Limburg waarop je blindelings kunt vertrouwen voor kwalitatieve en mooie bomen, waarvan je een leven lang kunt genieten. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door het formulier op onze website in te vullen. Dan bespreken we samen uitgebreid de mogelijkheden voor jouw kleine meerstammige boom tijdens een persoonlijke afspraak. Je bent altijd welkom. Tot dan!