Skip to main content

Haagplanten in Limburg vind je bij Boomkwekerij Mentens

Haagplanten in Limburg vind je bij Boomkwekerij Mentens

Heb je voor je tuinbouwproject in Limburg kwalitatieve haagplanten nodig? De experten van onze Boomkwekerij Mentens in Oudsbergen, Limburg, garanderen een uitstekende service en nòg betere planten. Onze hoogwaardige bomen, planten, haagplanten en gewassen geven elk tuinontwerp net dat tikkeltje extra. Lees hier meer over wat we voor je kunnen betekenen.

Haagplanten kopen? In onze Limburgse boomkwekerij begeleiden we je intens

Haagplanten maken je tuin groener en bieden daarenboven een zee van privacy. Als ze volgroeid zijn, vormen haagplantjes een mooie haag die je tuin afbakenen en afschermen van omliggende eigendommen. Haagplanten hebben echter tijd nodig om uit te groeien tot een grote, volledige haag. Dit groeiproces kan enkele jaren duren. Daarom bieden wij bij Boomkwekerij Mentens te Limburg haagelementen in verschillende maten aan, gaande van jonge plantjes tot volgroeide hagen. Deze laatste haagelementen zijn kant-en-klaar, waardoor je zo goed als meteen kan genieten van de voordelen van een haag.

Bij Boomkwekerij Mentens Limburg vind je haagplanten én haagelementen

De haagplanten en haagelementen die we in Limburg verkopen zijn niet hetzelfde. Haagplanten koop je immers als afzonderlijke plantjes aan. Deze groeien dan geleidelijk aan uit tot een mooie, grote haag. Hoelang dit duurt is dan ook afhankelijk van de soort haagplanten die je aankoopt. Haagelementen daarentegen zijn haagplanten die al bijna helemaal volgroeid zijn. Hiermee creëer je onmiddellijk een dichte, (bijna) volgroeide haag en geniet je meteen van privacy en beschutting in de tuin.

De haagplanten groeien eerst op onze plantage en in onze cultuurgrond te Limburg. Hier krijgen ze alle aandacht en verzorging die ze nodig hebben, zodat de jonge planten sterk worden. Zodra ze de juiste hoogte hebben bereikt, worden ze verkocht als haagelementen.

De haagplanten van Boomkwekerij Mentens

Soorten haagplanten in onze boomkwekerij te Limburg

We beschikken over verschillende soorten haagplanten in onze boomkwekerij te Limburg. Om te beginnen bestaat er een onderscheid in grootte. Er zijn namelijk kleine haagplanten en volgroeide haagplanten. Kleine haagplantjes moeten nog een aantal jaar groeien vooraleer ze een volwaardige haag kunnen vormen. Het verschil zit dus voornamelijk in de hoogte van de haag en de dichtheid.

Omdat wij bij Boomkwekerij Mentens haagplanten in verschillende maten aanbieden, vinden we altijd wel een haagplantje of een haagelement dat past bij jouw project. De experten van boomkwekerij Mentens bezorgen je indien gewenst bovendien recente foto’s en afmetingen (hoogte en diameter) van de haagplanten die je in gedachten hebt, zodat je de grootte ervan goed kan inschatten. Breng je toch graag een bezoek aan onze kwekerij? Dat kan! Wij verwelkomen je graag in Limburg op afspraak en begeleiden je met veel plezier bij het uitkiezen van je haagplanten.

Haagelementen in alle soorten en maten

Bij Boomkwekerij Mentens in Limburg kan je tussen verschillende haagelementen kiezen. Een populaire haagplant is bijvoorbeeld de Portugese Laurier. Deze groeit goed in vrijwel elke tuin. Nog een andere tijdloze variant is de Taxus Baccata. Deze haagplant is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft weinig verzorging nodig. Ook voor de rode beuk en de groene beuk kan je bij ons terecht. De haagplanten van deze soorten groeien vrijwel meteen uit tot een mooie haag.

Met haagplanten van Boomkwekerij Mentens in Limburg ziet je tuin er gegarandeerd meteen stuk groener en uitnodigender uit. We hebben een uitgebreid assortiment dat onder andere haagplanten, haagelementen, vormsnoeiplanten, solitairen, meerstammigen en (karakter)bomen bevat. Als grote boomkwekerij te Limburg, beschikken wij dus over veel haagplanten in verschillende maten, vormen en soorten. Voor ieder wat wils dus!

Interesse in haagplanten en haagelementen voor jouw tuinproject?

Wanneer je graag onze haagplanten persoonlijk zou komen ontdekken, nodigen we jou graag uit voor een rondleiding over onze cultuurgronden. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak of meer info door het contactformulier op onze website in te vullen. Je bent altijd welkom!