Skip to main content

Kurkeik die meerstammig is kopen bij Boomkwekerij Mentens

Kurkeik die meerstammig is kopen bij Boomkwekerij Mentens

Een kurkeik die meerstammig is is vandaag de dag een populaire keuze in menig tuinproject. Dat is niet zo vreemd, gezien het om een unieke boom gaat die een opvallende eyecatcher vormt in iedere buitenomgeving. Waar u een kwalitatieve meerstammige kurkeik kunt kopen? Bij Boomkwekerij Mentens te Meeuwen-Oudsbergen, Limburg. Lees hier meer over de bomen en planten die wij met passie en expertise op onze eigen cultuurgrond kweken.

 

Wat is een meerstammige kurkeik en hoe ziet deze boom er precies uit?

De populaire meerstammige kurkeik is een boom met, zoals de naam het zegt, een vertakking in meerdere stammen. Deze boomsoort heeft doorgaans dan ook een symmetrische vorm, die een gewilde optie is voor vele tuinen, en zijn stammen zijn bedekt met dikke en bruine schors. De kruin van de meerstammige kurkeik heeft dan weer langwerpige en donkergroene bladeren, met in bepaalde periodes kleine, witte bloemen en ronde vruchtjes die "kurkjes" worden genoemd. Wist u bovendien dat de meerstammige kurkeik tot wel 30 meter hoog kan worden en voornamelijk in zuiderse gebieden voorkomt, zoals Spanje en Portugal? Maakt u zich echter geen zorgen: ook bij Boomkwekerij Mentens hebben we tal van meerstammige bomen en helpen we u graag met het uitkiezen van het perfecte exemplaar voor uw specifieke noden.

Team Boomkwekerij Mentens

Boomkwekerij Mentens

Wat zijn de voordelen van de meerstammige kurkeik in mijn buitenomgeving?

Een van de grootste voordelen van een kurkeik met een meerstammige groei is dat hij relatief weinig onderhoud nodig heeft. De boom heeft immers weinig water nodig, gezien zijn zuiderse aard, en kan bijzonder goed tegen droogte, wat betekent dat hij gemakkelijk te verzorgen is voor zowel leken als gevorderde tuiniers. Bovendien kan de meerstammige kurkeik ook goed tegen ziektes en plagen, wat betekent dat hij minder vatbaar is voor problemen dan sommige andere bomen. Deze boom, ook wel bekend als de Quercus suber, staat dan ook bekend om zijn lange levensduur. Komt hij ook nog eens van de cultuurgronden van onze boomkwekerij te Limburg, dan bent u helemaal zeker dat u een duurzame investering doet in uw tuin waarvan u jarenlang met volle teugen geniet.

Waarom kiezen voor een meerstammige kurkeik in mijn tuin?

Een kurkeik aankopen bij Boomkwekerij Mentens is de ideale keuze wanneer u op zoek bent naar een boom die snel groeit. Deze bomen kunnen zoals vermeld tot wel 30 meter hoog worden en zijn dus vooral geschikt voor tuinen waar wat meer beschikbare ruimte aanwezig is. Heeft u echter een tuin die gelimiteerde vrije ruimte heeft? Ook dan moet u zich geen zorgen maken: de meerstammige kurkeik is namelijk ook verkrijgbaar in kleinere varianten, en heeft dankzij zijn meerdere takken en brede vorm doorgaans een lagere positie dan de gewone kurkeik met een enkele stam.

Neem gerust contact op en ontdek of de meerstammige kurkeiken in ons aanbod bij uw tuinproject passen!

Plan tuin

Als u, als particulier of als professioneel, op zoek bent naar een unieke en opvallende boom voor uw tuin of landschap, overweeg dan een kurkeik met een meerstammige vorm. In een notendop kunt u bij deze boom rekenen op een lange levensduur, een minimum aan onderhoud en een knap uiterlijk dat u niet snel vergeet. Wat wilt u nog meer?

Aarzel dus niet om het contactformulier op onze website in te vullen voor meer info over ons aanbod of voor een vrijblijvende afspraak over uw meerstammige kurkeik(en). Wij zitten graag persoonlijk met u samen. U bent altijd welkom, tot dan!