Skip to main content

Meerstammige bomen kopen voor je kleine tuin bij Boomkwekerij Mentens

Meerstammige bomen kopen voor je kleine tuin bij Boomkwekerij Mentens

Met meerstammige bomen til je zelfs een kleine tuin naar een hoger niveau. Droom je van een kleine maar feeërieke tuin waarin je volop kunt genieten, maar weet je niet welke meerstammige bomen bij jou en je smaak passen? Bij Boomkwekerij Mentens specialiseren we ons het kweken van sterke en gezonde bomen, planten en gewassen en helpen we je graag verder. Lees hier meer.

Wat zijn meerstammige bomen?

Met meerstammige bomen bedoelen we bomen die meerdere stammen hebben, doorgaans tussen de 2 en 8 stammen. Als de meerstammige boom in kwestie meer dan 8 stammen heeft, spreken we eerder over een grote dan een kleine meerstammige boom.

Meerstammige bomen hebben als belangrijk kenmerk dat ze minder hoog worden dan bomen met 1 stam. De hoogte van deze bomen varieert echter en is afhankelijk van de soort meerstammige boom en snoeiwijze die je uitkiest. Ze groeien in de breedte en vormen daardoor de ideale combinatie tussen een boom en een struik. Meerstammige bomen blijven lager dan standaard bomen en hebben een vaasvormig uiterlijk, omdat ze uitlopen van smal onderaan naar breed bovenaan. Hierdoor zijn meerstammige bomen uitermate geschikt voor een kleine tuin. Gelukkig hebben we bij Boomkwekerij Mentens dan ook een ruim assortiment aan meerstammige bomen in huis, voor grote en kleine tuinen!

Passen meerstammige bomen wel in mijn kleine tuin?

Lijken meerstammige bomen je de ideale aanwinst voor je kleine tuin? Daar zijn we het bij Boomkwekerij Mentens volmondig mee eens! Meerstammige bomen combineren namelijk de beste kenmerken van eenstammige bomen én die van struiken, waardoor ze de ultieme middenmaat vormen voor zelfs kleine tuinen. Ze groeien laag bij de grond, maar hebben hun bladerdak vanboven. Zo kan je je beschikbare ruimte optimaal benutten, aangezien er ook nog eens planten onder de boom kunnen groeien. Met een meerstammige boom of meerdere bomen,  creëer je ongetwijfeld een mooi focuspunt in je kleine tuin. Of je grote tuin natuurlijk!

 

Kleine meerstammige bomen van Boomkwekerij Mentens

Meerstammige bomen passen perfect in kleine, maar uiteraard ook grotere tuinen!

Beplanting voorzien in een kleine tuin kan een uitdagende onderneming zijn. Een haag neemt meestal veel plaats in beslag, waardoor er vaak weinig tot geen ruimte overblijft voor andere planten. Door de juiste keuze te maken bij het aankopen van je beplanting, en bijvoorbeeld voor een meerstammige boom te kiezen in je kleine tuin, kan je gelukkig wel een mooi én praktisch effect bereiken.

Bovendien kan je bij Boomkwekerij Mentens kiezen tussen verschillende soorten meerstammige bomen; bijvoorbeeld bomen met bloemen, vruchten of meerstammige bomen die heel het jaar groen blijven voor extra kleur in je kleine tuin. Weet je niet goed welke meerstammige bomen voor jouw kleine tuin geschikt zijn? Aarzel dan niet en neem dan zeker contact op met Boomkwekerij Mentens. Wij helpen graag met vrijblijvend en professioneel advies van onze experts!

Neem gerust vrijblijvend contact op voor de aankoop van jouw meerstammige bomen!

Boomkwekerij Mentens te Limburg heeft een uitgebreid assortiment aan meerstammige bomen ter beschikking, die passen in een kleine tuin. Wij geven advies van A tot Z, waardoor we er zeker van zijn dat je nieuwe meerstammige boom perfect tot zijn recht zal komen in je kleinere of grote tuin en voldoet aan al je wensen. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op door het formulier op onze website in te vullen, voor meer informatie of een bezoek aan onze plantage. We helpen je graag persoonlijk verder met doelgericht advies per boom- of plantensoort en een warme aanpak. Alvast tot dan!

 

Meerstammige bomen voor kleine tuinen van Boomkwekerij Mentens