Skip to main content

Plantenkweker

Topkwaliteit planten en bomen van Plantenkwekerij Mentens

Bij Plantenkwekerij Mentens vind je de hoogste kwaliteit planten en bomen. Onze plantenkwekerij beschikt over 105 hectare cultuurgrond waar alle planten en bomen dagelijks met veel liefde worden verzorgd. Wij werken enkel met planten van de hoogste kwaliteit, zodat we onze klanten een uitmuntende kwaliteit kunnen garanderen. Of je nu op zoek bent naar sierplanten, fruitbomen of andere tuinplanten, wij hebben wat je zoekt! 

De optimale groeiomstandigheden van onze plantenkwekerij

Bij Plantenkwekerij Mentens zorgen we voor de meest optimale groeiomstandigheden voor onze planten en bomen. Samen met ons professioneel team zorgen we ervoor dat onze planten dagelijks met veel liefde worden verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. Een gezond en sterk wortelgestel is cruciaal voor de groei van planten en bomen. Daarom zorgen we voor regelmatige verplantingen, wat zorgt voor een compacte wortelkluit met veel fijne wortels. Zo kunnen onze planten en bomen optimaal groeien.

Oenosan®, de biologisch gecertificeerde meststof voor planten

Bij Plantenkwekerij Mentens werken we met Oenosan®, een biologisch gecertificeerde meststof voor planten. Deze innovatieve meststof biedt alles wat planten nodig hebben en heeft wetenschappelijk onderbouwde effecten. Oenosan® activeert het immuniteitssysteem van planten en bouwt een optimale weerstand op tegen ziektedruk, indringers, droogte en vorst. Het activeert ook onmiddellijk de fotosynthese door rechtstreekse opname via de huidmondjes van het blad. Het resultaat: een diep groene kleur met meer bladmassa, wat zichtbaar resulteert in een boost van energie.

Topkwaliteit planten en bomen van Plantenkwekerij Mentens

Duurzaamheid en Milieu

Bij Plantenkwekerij Mentens vinden we duurzaamheid en milieu erg belangrijk. We proberen dan ook om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo maken we gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen en recyclen we ons afval zo veel mogelijk.

Daarnaast hebben we ook ons eigen milieuproject opgestart: we hebben een grote vijver aangelegd waar we het regenwater opvangen dat we gebruiken voor het bewateren van onze planten. Zo kunnen we op een duurzame manier voor onze planten zorgen, zonder ons drinkwater te verspillen.

Onze duurzame werkwijze heeft geleid tot verschillende certificaten, zoals MPS-A, MPS-GAP en MPS-SQ. Dit zijn keurmerken die aantonen dat we op een milieubewuste en duurzame manier werken en dat we voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

Bezoek Onze Kwekerij

Bij Plantenkwekerij Mentens kan je niet alleen online bestellen, maar ook onze kwekerij bezoeken. We vinden het belangrijk dat onze klanten de kans krijgen om onze planten in het echt te zien, voordat ze een aankoop doen.

Tijdens een bezoek aan onze kwekerij kan je onze planten bekijken en onze medewerkers ontmoeten. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en geven graag advies over welke planten het beste bij jouw tuin passen.

Ook organiseren we regelmatig rondleidingen door onze kwekerij, waarbij je meer te weten komt over ons productieproces en onze duurzame werkwijze.

Bij Plantenkwekerij Mentens kan je niet alleen online bestellen, maar ook onze kwekerij bezoeken.

Over Ons

Plantenkwekerij Mentens is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is in de plantenwereld. We zijn begonnen als een kleine kwekerij in het Belgische Meeuwen-Oudsbergen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met klanten over de hele wereld.

Bij Plantenkwekerij Mentens werken we met een team van ervaren vakmensen die hun passie voor planten elke dag opnieuw inzetten om de beste kwaliteit te leveren. We zijn trots op onze duurzame werkwijze en streven er voortdurend naar om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Contact

Wil je meer informatie over onze planten of onze kwekerij bezoeken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Je kan ons bereiken via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren op je bericht.

Bedankt voor je interesse in Plantenkwekerij Mentens. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in onze kwekerij!