Skip to main content
  • Project Turkije

  • Project Turkije

“Ondanks het transport bij 40° verkeren de planten nog steeds in uitstekende gezondheid.”

In juni werden 2 vrachtwagens planten van 4 tot 5 meter hoog besteld. Het was snikheet en een transport naar het buitenland was in die omstandigheden zeker niet aan te raden, maar onze klant moest het tuinproject afwerken.

Heel vroeg in de ochtend werden de planten gerooid, beneveld en vervolgens in een koele schuur geplaatst, weg van de middagzon. Voor het inladen hebben we ze nog besproeid met antiverdampingsmiddel.

Ondanks het transport en de plaatsing in Turkije bij wel 40°, verkeren de planten nog steeds in uitstekende gezondheid. We hebben het project 2 maanden later zelf bezocht en onze klant was zeer tevreden. Dit allemaal dankzij onze aanpak van verplanten. Hierdoor krijgt de plant immers meer vezelwortels en is hij beter bestand tegen ongunstige weersomstandigheden.

Een vrachtwagen gevuld met allerlei planten werd al vroeg in Engeland verwacht. We begonnen reeds om 04u30 met de planten in te laden, zodat de vrachtwagen meteen de boot kon nemen en de bestelling tijdig geleverd zou worden.

We doen een extra inspanning om belangrijke deadlines te halen. Ook in het weekend. Het is vooral dan erg belangrijk om het juiste moment te bepalen om de planten te rooien. Het mag niet te ver op voorhand gebeuren, maar we moeten ook zorgen dat de levertijd niet in het gedrang komt.

  • Project Engeland

  • Project Engeland

“We bepalen zorgvuldig het juiste moment om te rooien.”