Skip to main content

Taxuskwekerij waarop u kunt vertrouwen: Mentens in Limburg

Taxuskwekerij waarop u kunt vertrouwen: Mentens in Limburg

 

In onze taxuskwekerij en boomkwekerij kunt u terecht voor een ruim aanbod aan taxusplanten. De Taxus is bij uitstek de meest populaire haagplant. U heeft deze bomen hoogstwaarschijnlijk dus al vaak in het straatbeeld gezien. Lees hier meer over het aanbod van Boomkwekerij Mentens, dé specialist in Limburg.

Taxuskwekerij Mentens: bomen gekweekt met passie en liefde

 

Dankzij zijn wintergroene groei houdt de taxusplant, welke u ook kiest, uw tuin of terras het hele jaar door groen. Bij Boomkwekerij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen in Limburg kunt u terecht voor een uitgebreid aanbod aan taxusplanten. Wij weten namelijk van aanpakken, en dat ziet u aan de grote en sterke bomen en planten die we jaar na jaar kweken. Al onze bomen, ook onze taxussen, krijgen stuk voor stuk een optimale, hoogstpersoonlijke en intensieve verzorging. We kweken onze taxussen dan ook al generaties lang en weten exact wat ze nodig hebben. Zo staan we bij Boomkwekerij Mentens voor hoogwaardige kwaliteit aan een eerlijke prijs, en een warme en authentieke service waarop u altijd kunt rekenen. 

De diepgaande expertise die we als taxuskwekerij hebben opgedaan in de meer dan 50 jaar sinds we zijn gestart, loont en is duidelijk zichtbaar in de planten en bomen die u bij ons bestelt. Zo wordt onze bodem bijvoorbeeld jaarlijks grondig gecontroleerd, zodat ze werkelijk alles heeft wat er nodig is om mooie en sterke planten te groeien. Daarnaast zorgen we ervoor dat al onze taxus- en andere bomen en planten telkens voorzien zijn van de nodige mineralen en vitaminen en dat ze goed gewaterd worden, indien nodig zelfs op dagelijkse basis. Dat is de passie en liefde voor het vak die we als taxuskwekerij in het kweken van onze producten steken.

Taxus Baccata: de meest bekende taxussoort

 

De bekendste en meest voorkomende taxussoort die u in onze taxuskwekerij zal terugvinden, is de Taxus Baccata of de venijnboom. Die naam heeft hij te danken aan zijn giftige delen. De plant heeft donkere, groengele, zachte naalden die een levendige kleur geven aan uw tuin. Tijdens het najaar krijgt deze taxus ook een natuurlijke versiering. Dit zijn kleine felrode besjes, die een winterse sfeer geven aan de plant. In deze besjes bevinden zich de zaadjes van de plant.

dSpecialisten van Taxuskwekerij Mentens

Advies voor de verzorging van uw taxus 

 

Het is belangrijk om uw plant te kennen wanneer u deze koopt. Hoe u uw taxushaag aanplant en verzorgt kan namelijk een enorme impact hebben op het verdere groeiproces ervan. De taxus is echter een gemakkelijke plant. Hij kan zowel in puur zonlicht als schaduw geplant worden en zal nog steeds gedijen. Doordat de plant zo gestaag groeit, hoeft hij ook helemaal niet zo vaak gesnoeid te worden. Dit betekent dat u zorgeloos kunt genieten van uw taxus, en dat u zich geen zorgen moet maken over de levensduur ervan. Wij zorgen er met kwalitatieve taxusplanten en professioneel advies op maat voor dat u gegarandeerd een duurzame investering doet, waarvan u nog jarenlang geniet. Dat is waar we bij Boomkwekerij Mentens zonder uitzondering naar streven voor onze klanten!

Meer over taxussen leren voor uw aankoop? Breng ons een bezoekje!

 

Onze taxuskwekerij in Limburg is helemaal niet moeilijk te bereiken. Dus waarom zou u niet gewoon eens langskomen om ons uitgebreid aanbod te verkennen? Ter plaatse begeleiden onze experts u graag persoonlijk bij het uitkiezen van de juiste taxus voor uw tuin of project. Zo bent u zeker van uw keuze en weet u meteen ook hoe de taxussen gekweekt worden en hoe u ze thuis kan verzorgen. Een afspraak maken kan via het online contactformulier of via telefoon: 011/79.16.51. Tot dan!