Skip to main content
Terug naar overzicht

Vaste planten kwekerij Mentens in Noord-Limburg

De vaste planten in onze kwekerij zijn van uitstekende kwaliteit

Een vaste plant is een plant die meer dan twee jaar leeft en dus ook meerdere keren in zijn leven kan bloeien. De term wordt dan ook vaak gebruikt om een onderscheid te maken tussen planten die weinig tot geen hout vormen, en bomen of struiken. Bomen en struiken zijn namelijk ook vaste planten, maar worden gewoon bij hun soortnaam genoemd om verwarring te voorkomen.

Als vaste planten kwekerij bieden wij bij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen dan ook een ruim en gevarieerd assortiment aan vaste planten aan van kwaliteit. Onze kwekerij is een warm familiebedrijf, dat werd opgericht in 1971 en waar de vakkennis en passie voor prachtige tuinelementen werd doorgegeven aan een tweede generatie. Samen met ons professioneel team van verkopers, vaklui en administratieve medewerkers zorgen wij voor de meest optimale groeiomstandigheden voor onze bomen en planten.

Als vaste planten kwekerij helpen wij u van A tot Z met uw persoonlijke tuinproject

Van vaste planten vindt u in onze kwekerij een oneindig en vooral divers assortiment, waardoor het vanzelfsprekend moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken voor uw persoonlijke tuinconcept. Wij staan u dan ook van A tot Z bij met onze professionele expertise en oprecht advies: op aanvraag kunt u uw vaste planten of bomen zelf komen uitkiezen in onze vaste planten kwekerij, samen met uw tuinaanlegger of architect. In dat geval maken we een tochtje met de jeep doorheen onze uitgestrekte boomgaarden en cultuurgrond, en geven we u uitgebreid uitleg bij de verschillende mogelijkheden. Eens u uw vaste planten persoonlijk heeft uitgekozen, zorgen we ervoor dat alles stipt en correct bij de gewenste eindbestemming geleverd wordt of dat u uw bestelling snel kunt komen ophalen.

Bezoek onze vaste planten kwekerij persoonlijk of bestel via onze website

Behoort een bezoekje aan onze vaste planten kwekerij voor u niet tot de mogelijkheden? Dan kunt u steeds telefonisch of via onze website uw bestelling doorgeven. Wij bezorgen u vanop afstand de specificaties van uw boom en geven u de afmetingen, recente foto’s, etc. door. Zodat u goed geïnformeerd een weloverwogen keuze kunt maken. Bij vaste planten kwekerij Mentens vindt u een ruim aanbod vaste planten voor bijvoorbeeld een bijentuin, vlindertuin, boomspiegels, vaste plantenbloemenweide, droge schaduw, Engelse border, grafbeplanting, groendak, herfstkleuren, inheems concept, kustplanten, monobeplanting, muurplanten, etc. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

De aanleg en onderhoud van vaste planten 

Voor de aanleg van uw vaste planten raden we bij onze kwekerij aan te beginnen met een goede bodemvoorbereiding, waarbij de grond vrijgemaakt wordt van onkruid en wortels. De bodem kan ook voorzien worden van de nodige nutriënten indien die niet aanwezig zijn. Daarna brengt u een afdeklaag aan met inerte materialen, die de bodem zal isoleren en verdichten. De beste plantperiode voor vaste planten is in de lente of de herfst, maar er dient altijd rekening met de weersomstandigheden gehouden te worden.

Onze internationale vaste planten kwekerij beschikt over maar liefst 95 hectare cultuurgrond waar alle vaste planten en bomen dagelijks met veel liefde worden verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. De bodem wordt regelmatig gecontroleerd en geoptimaliseerd aan de hand van bodemstalen. Hierdoor worden onze vaste planten sterker, met een compacte wortelkluit en veel fijne wortelvezels, en kunnen we onze klanten altijd uitmuntende kwaliteit garanderen.

Uw vaste planten in onze kwekerij komen uitkiezen? Neem nu contact met ons op!

Indien u vragen heeft over het onderhoud van uw vaste planten of graag een vrijblijvende afspraak maakt om uw vaste planten in onze kwekerij te komen uitkiezen, kunt u steeds het contactformulier op onze website invullen of ons bereiken op het telefoonnummer 011/79.16.51. Wij helpen u met alle plezier verder!