Skip to main content

Grote boom voor uw tuin? Kijk niet verder dan Boomkwekerij Mentens

Grote boom voor uw tuin? Kijk niet verder dan Boomkwekerij Mentens

U wilt graag een grote boom kopen? Dan is Boomkwekerij Mentens het juiste adres voor u. Grote bomen zijn een geweldige aanwinst voor uw tuin of terras. Ze geven een onmiddellijk gevoel van rust en creëren een natuurlijke schaduw voor de warme zomerdagen. Wil je graag een grote, hoge boom in je tuin halen die niet alleen mooi is maar ook gezond en sterk? Bij Boomkwekerij Mentens kun je terecht.

Grote bomen voor indrukwekkende tuinen

 

Wilt u een grote boom aanschaffen om in uw tuin(bouwproject) te integreren, dan is het gelukkig helemaal niet nodig om een boom van zaailing te groeien om te kunnen genieten van een klein stukje natuur. Vertrouw in de plaats op een boomkweker zoals Boomkwekerij Mentens, die u persoonlijk helpt met het uitkiezen van de juiste grote boom voor uw tuin. Geen gesleur nodig bovendien, u kunt uw nieuwe boom zo tot aan de deur laten leveren. Handig! Welke soort boom u ook zoekt, op Boomkwekerij Mentens kunt u rekenen.

Een grote, volwassen boom aankopen kan uw tuin onmiddellijk een andere uitstraling geven. Of het nu is om onder te zitten met een boekje en een drankje op een zonnige dag, of een schommel aan te hangen voor de kleintjes: grote bomen maken een serieuze impact. Ze geven uw tuin een nieuw, uniek streepje groen en trekken vaak ook vogels aan. Bij Mentens in Limburg beschikken we over een eigen cultuurgrond van 95 hectare groot. Daar passen heel wat bomen op, en dus ook prachtige exemplaren van groot formaat. Ons aanbod is dan ook zeer uitgebreid. Naast bomen voorzien we ook in haagplanten en meerstammige bomen. Voor iedere klant wel wat wils in onze boomkwekerij dus!

Ambachtelijke bomen gekweekt met passie

Boomkwekerij Mentens bestaat al sinds 1971. Sinds die tijd hebben we heel wat geleerd over het kweken, verzorgen en verkopen van kleine en grote bomen en planten. Ons warm team van professionele verkopers, vaklui en administratieve medewerkers staan dagelijks klaar om te voorzien in de beste service. De bodem van ons groot veld ondergaat bijvoorbeeld regelmatig een diepgaande controle door gespecialiseerde analysten. Zo worden er stalen genomen van de bodem om na te gaan of ze nog voldoen aan de strenge voorwaarden voor een gezonde groei. We verplanten ook geregeld de planten zodat ze een sterke en compacte wortelkluit groeien met fijne wortels. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker groeien bij u, onze klant. En dat is waar we het voor doen!

De juiste grote boom uitkiezen

Bij Boomkwekerij Mentens beschikken we over een uitgebreid aanbod van bomen en planten, groot en klein. Dat kan het wel eens moeilijk maken om te weten welke grote boom u nu precies wilt kopen voor uw tuin of project. Denkt u aan een hoge loofboom, die in de koude periode zijn blad verliest? Of eerder een wintergroene boom zoals een spar? Ook de herfstkleuren van de boom kunnen een indruk maken. Sommige loofbomen krijgen namelijk indrukwekkende kleuren zoals geel of rood in aanloop naar hun bladverlies. Andere geliefde grote bomen zijn kersenbomen, met hun wonderlijke roze bloesems. Een waar plaatje tijdens de bloei.

Belangrijk bij het maken van uw keuze is ook hoe groot de boom die u wil kopen mag zijn en hoe ruim de locatie is voor het aanplanten. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de buren indien u een boom plant in een kleine tuin bij een gesloten of halfopen bebouwing. Ook de mate van het onderhoud van de boom is van belang. Snelgroeiende bomen en bladverliezende grote bomen zullen veel meer tijd vergen dan wintergroene bomen.

Een volwassen boom kopen bij Boomkwekerij Mentens

Een uit de kluiten gewassen, volwassen boom kopen vergt kennis en ervaring. Daarom staan we bij Boomkwekerij Mentens klaar om u te helpen. Weet u nog niet welke boom u zoekt? Geen probleem. We kunnen u foto’s van ons aanbod versturen.

 Wilt u liever de bomen van dichtbij bekijken? Ook dat kan. Tijdens een bezoekje aan de boomkwekerij te Limburg nemen we u mee voor een ritje in de Jeep. Zo kunt u zien hoe we onze bomen en planten groeien en verzorgen van dichtbij. Het is ook mogelijk om tijdens dit bezoek een grote boom uit te kiezen. We bespreken zo ook met u de beste manier om de boom aan te planten en te leveren tot op locatie.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor uw grote bomen!

Bij Boomkwekerij Mentens hebben we ervaring met particulieren alsook projecten van internationale schaal. Samen met u zoeken we de beste grote boom voor uw project. Een vrijblijvende afspraak maken kan via het telefoonnummer 011/79.16.51 of via ons webformulierTot dan!