Skip to main content

Haagplanten kopen voor een goed afgeschermde, verzorgde tuin

Haagplanten kopen voor een goed afgeschermde en verzorgde tuin

Investeren in haagplanten is altijd een duurzame en waardevolle keuze, die veel voordelen met zich meebrengt voor zowel uw leefcomfort als uw privacy. Maar waar vindt u kwalitatieve haagelementen die er mooi uitzien en sterk zijn? Bij Boomkwekerij Mentens te Oudsbergen. Lees hier meer over onze haag- en andere planten en bomen.

Haagplanten koopt u bij Boomkwekerij Mentens in verschillende soorten en maten

Wanneer u haagplanten wil aankopen voor uw tuin is het belangrijk om bij enkele cruciale aspecten stil te staan. Zo bestaat er bijvoorbeeld een verschil tussen wintergroene hagen en bladverliezende hagen. Bij Boomkwekerij Mentens geven we u graag een korte uitleg:

  • Wintergroene haagplanten

Wintergroene haagplanten zullen groen blijven gedurende het hele jaar, zodat u ook tijdens de winter kunt genieten van een groene omheining. Indien deze haagplanten goed verzorgd worden en dus regelmatig wordt gesnoeid, zullen haagplanten zoals een conifeer snel groeien. Een coniferenhaag is vrij populair en is te verkrijgen in verschillende kleuren zoals diepgroen, geelgroen of een blauwig groene kleur. Bekende wintergroene hagen zijn de taxus, buxus en laurierhaag. De laurierhaag is daarbij ook winterhard en overleeft in temperaturen tot min vijftien graden.

  • Bladverliezende hagen

Bladverliezende hagen verliezen in de winter of naar de koudere maanden van het jaar toe hun bladeren. Deze haagplanten zijn populair omwille van hun kleuren en bloemen, of hun bijzondere bladvormen. Populaire bladverliezende haagplanten zijn bijvoorbeeld de haagboek, de beukhaag en de ligusterhaag. Beide de beukhaag en de haagbeuk zijn de ideale planten voor een hoge en strakke haag. Deze planten leven ten slotte lang en hoeven niet regelmatig worden gesnoeid. Gemakkelijk in onderhoud dus, voor genieten zonder zorgen!

  • Bloemenhagen

Haagplanten met bloemen zijn een andere populaire optie voor een groene, elegante en kleurrijke omheining. Ze zorgen trouwens niet alleen voor kleur in uw tuin, maar verspreiden ook een heerlijk aroma. Daarnaast trekken sommige bloemenhagen ook vlinders en bijen aan. Voor een feeëriek uitzicht!

Haagplanten aanplanten: wanneer precies?

Hoe haagplanten worden gezet verschilt afhankelijk van uw specifieke vereisten. Bij Bomenkwekerij Mentens bekijken we samen met u de beste opties voor uw tuin of project. Zo raden we u bijvoorbeeld alvast aan dat het seizoen waarin we haagplanten planten belangrijk is.

Tijdens de herfst en de winter is het namelijk ideaal om in volle grond hagen te planten. Deze planten hebben een kluit. Dat wil zeggen dat hun wortels zichtbaar zijn. Tussen november en maart zijn de planten ook in rust. Zo houden de haagplanten een natuurlijke winterslaap. Deze haagplanten zijn vaak goedkoper en steviger. Door de koudere temperaturen is er ook minder kans op uitdroging. In de zomer kunt u ook kiezen voor potplanten voor de haag.

Wie er de ruimte voor heeft kan er ten slotte ook voor opteren om een dubbele haag te planten. Onze expertise van de verschillende planten en ons ruim aanbod zorgt ervoor dat we weten welke planten u het best kan combineren. Zo maakt u van uw haag niet enkel een groene muur, maar ook een mooie toevoeging aan uw tuin. Aarzel dus niet om ons vrijblijvend te contacteren voor ons professioneel advies over uw project!

Mooie haagplanten in Limburg kopen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u een tuinbouwproject in Limburg waarvoor u gezonde, sterke haagplanten nodig heeft en bent u nog steeds op zoek naar een geschikte leverancier op wie u blindelings kunt vertrouwen? Wij begeleiden u in dat geval graag tijdens uw aankoop en leiden u persoonlijk rond in onze Limburgse plantage, waar u uw haagplanten zelf kunt uitkiezen met advies op maat van onze experts. Neem gerust contact op voor meer info of een vrijblijvende afspraak. U bent altijd welkom in onze boomkwekerij. Alvast tot dan!

 

Zaakvoerders van Boomkwekerij Mentens op hun cultuurgrond