Skip to main content

Haagplanten voor uw tuin bij Mentens in Limburg

Haagplanten voor uw tuin bij Mentens in Limburg

 

Haagplanten kunnen een echte bijdrage zijn aan het uitzicht van uw tuin. Bij Boomkwekerij Mentens vindt u verschillende soorten haagplanten, voor het samenstellen van een haag op maat van uw tuin. Groen doorheen de hele winter of bloeiend met verschillende kleuren in de zomer, haagplanten kunnen uw tuin transformeren in een persoonlijk en groen paradijs. Of u kiest voor de populaire taxus of een zomerse vlinderstruik, bij Boomkwekerij Mentens staan we klaar om onze expertise met u te delen. Lees dus zeker verder!

Waarom een haagplant zetten?

 

Haagplanten worden doorgaans gezet om verschillende goede redenen. Een treffend voorbeeld waarom een haag in de tuin zo populair is, is omdat ze vaak als een soort afscherming werkt. Met het aanplanten van een haag, kunt u de tuin en uw privacy namelijk beschermen van bijvoorbeeld een drukke autostraat, inbrekers of indringende blikken van buren. Het assortiment aan haagplanten bij Boomkwekerij Mentens is uitgebreid, waardoor we kunnen voorzien in verschillende soorten. Zo kunnen hagen ook een extra groene toets geven aan uw tuin. Voor een kleurrijke en sierlijke tuin of een warme mediterrane tuin, haagplanten zijn een uitstekende en mooie manier om uw tuin in te richten.

Kiezen tussen de haagplanten van Boomkwekerij Mentens

Kiezen tussen haagplanten

 

Weten hoe een haagplant groeit en hoe ze doorheen het jaar moet worden onderhouden is belangrijk bij het kiezen van de juiste haagplant voor uw tuin of grond. Op onze kwekerij hebben we een passie voor het groeien en verzorgen van planten. Door intensief werk en grondige analyses weten we precies wat onze planten nodig hebben om mooi en stevig te groeien. Welke haagplanten het best geschikt zijn voor uw tuin? We geven u graag ons professioneel advies, waarbij we altijd rekening houden met uw voorkeuren en beschikbare budget.

Een belangrijke vraag bij het aankopen van haagplanten is voor welke functie u de haag wilt gebruiken. Bent u op zoek naar een sereen stukje natuur, zoekt u privacy in uw tuin, of misschien wel een louter decoratieve haag voor een aangenaam uitzicht? Moet de haag doorheen het gehele jaar groen blijven, zoals de taxus? Of prefereert u een kleurrijke haag? Bent u van plan zelf te snoeien of misschien toch een plant te nemen die maar eenmalig per jaar gesnoeid moet worden? Wordt het een hoge of een lage haag? Al deze vragen houdt u best in het achterhoofd tijdens uw zoektocht naar haagplanten. Dan bieden wij er een antwoord op tijdens een persoonlijke rondleiding door onze boomgaard!

De haagplanten van Boomkwekerij Mentens

Functie van de haagplant

 

De functie van uw haag is belangrijk bij het kiezen van de juiste haagplanten. Zo groeien sommige planten dichter op elkaar dan anderen. Wintergroene hagen zijn ideaal als privacyhagen, omdat ze tijdens het koude seizoen geen bladeren verliezen. Een buxusplant is ideaal voor zowel grote als lage hagen. In de zomer groeit ze bovendien kleine witte bloempjes die de haagplant versieren. Wanneer uw haag dient als een esthetische toevoeging om uw tuin te verrijken, kiest u beter voor een haagplant die tijdens de winter bar is. Eens de lente komt vult de plant zich met nieuwe groene bladeren en later ook kleurrijke bloemen.

Haagplanten kopen bij Boomkwekerij Mentens 

 

Haagplanten zijn zonder twijfel een enorme verrijking voor uw tuin. Ze geven kleur en privacy aan uw omgeving, maar ook een groene en uitnodigende uitstraling. Er zijn zoveel verschillende haagplanten om uit te kiezen. Bij Boomkwekerij Mentens staan we klaar om u van A tot Z te begeleiden met uw persoonlijke project. Heeft u nog vragen over haagplanten of bent u klaar om een nieuwe haag aan te planten? Aarzel niet en contacteer ons hier. Samen maken we van uw tuinproject een gegarandeerd succes!