Skip to main content

Meerstammige bomen op maat bij Boomkwekerij Mentens

Meerstammige bomen op maat bij Boomkwekerij Mentens

 

Meerstammige bomen zijn sterk aanwezig in het huidige straatbeeld. Deze bomen zijn voornamelijk in trek omdat hun kroon hoger zit dan bij een eenstammige boom. Zo is enige passage langs of onder de boom uiteraard gemakkelijker. Onze ambachtelijke boomkwekerij beschikt over verschillende soorten bomen, waaronder ook meerstammige. Lees hier alles over onze diensten.

Wat zijn meerstammige bomen?

 

Meerstammige bomen zijn bomen die, zoals de naam het zegt, meerdere stammen hebben. De eenstammige boom daarentegen herkent u aan zijn enkele stam. Meerstammige bomen zijn vooral een meerwaarde door hun rijke kroon. Daarnaast kan er door de stammen heen gekeken worden, wat meer licht in uw tuin doorlaat. De meerstammige boom is dan ook populair bij tuinarchitecten en ontwerpers, en daar hebben zijn natuurlijke vormen veel mee te maken. Ze vormen daardoor een grote meerwaarde aan uw project. 

Het uiterlijk van meerstammige bomen voelt doorgaans minder stijf aan dan bij een boom met een enkele stam. Meerstammige bomen hebben doorgaans de vorm van een vaas in de opbouw van hun kroon. Dat wil zeggen dat ze bovenaan breder zijn dan onderaan de boomstam(men). De kruin van een meerstammige boom kan dus heel wat weelderiger zijn dan eenstammigen. Daardoor heeft zo’n boom een grotere bladmassa, die ook meer schaduw geeft. Boomkwekerij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen beschikt over grote aantallen meerstammige bomen in verschillende maten en vormen, ideaal voor eender welk project.

Meerstammige bomen van Boomkwekerij Mentens

Hoe groeien we meerstammige bomen precies?

 

Meerstammige bomen groeien niet vanzelf. Op onze kwekerij gebruiken we onze ervaring en kennis van bomen en planten om zelf meerstammigen te kweken. Een jonge boom wordt in dit geval op zo’n manier gesnoeid dat hij bij de bodem meerdere stammen zal ontwikkelen. Dit varieert tussen de 2 à 5 stammen per boom. Soms worden de bomen ook opgeknipt. Dan worden de zijtakken tot op een bepaalde hoogte, vaak 1 of 2 meter, afgeknipt.

Meerstammigen van Boomkwekerij Mentens

Een greep uit ons aanbod van meerstammigen 

 

Onze internationale cultuurgrond is maar liefst 95 hectare groot. Daar passen dus heel wat bomen op. Een klein voorbeeld van ons aanbod meerstammigen en hun kenmerken kunt u hier vinden.

  • De Taxus bacata groeit veel mooie stammen die uit de grond en kan zo’n duizend jaar oud worden. U herkent hem aan zijn roodbruine stam.
  • Kenmerkend voor de Parrot persica zijn de extreem hoge stammen en een kroon als een toefje. Deze boom kan bloemetjes krijgen vanaf begin februari.
  • De Prunus is een bijzonder populaire boom onder de meerstammige bomen. Zo herkent u deze “sunset boulevard” aan zijn vaasvormige kroon. Tijdens het bloeien kunt u de witte bloemetjes met roos kantje bewonderen.
  • Zijn broertje, de Prunus maackii “amber beauty” valt op in de winter door een schilferende stam die resulteert in een mooie bronskleur.
  • Een andere meerstammige boom die vaakvoorkomend is, is de Salix alba chermesina. Deze valt op door zijn oranjekleurige hout in de winter. Het is een forse groeier, ideaal voor landschappelijke beplanting. 

Het aanbod van meerstammige bomen op Boomkwekerij Mentens stopt hier zeker niet. Dankzij ons groot veld, hebben we een uitgebreide keuze voor u en uw project.

Op zoek naar een meerstammige boom voor uw tuin? Bezoek Boomkwekerij Mentens

 

Bent u van plan een meerstammige boom te kopen? Of misschien overweegt u wel een heel aantal meerstammigen aan te planten. Meerstammige bomen bieden een waaier aan opties voor de vergroening van uw tuin. Welk formaat en doel uw project ook heeft, onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte meerstammige bomen. Een bezoek aan onze ambachtelijke kwekerij in Meeuwen-Oudsbergen is mogelijk via afspraak. Daar nemen we u mee in onze Jeep door de kwekerij om zo de gepaste boom te vinden. Alvast tot dan!