Skip to main content

Plantenkwekerij Mentens Limburg: voor al uw bomen & planten

Plantenkwekerij Mentens Limburg: voor al uw bomen & planten

Bij Plantenkwekerij Mentens in Meeuwen-Oudsbergen te Limburg hebben we naast onze diverse bomen en haagplanten ook een uitgebreid aanbod aan andere planten om van uw tuinproject een succes te maken. Meer over onze diensten, jarenlange ervaring als gespecialiseerde boom- en plantenkwekerij en eigen cultuurgrond leest u hier.

Plantenkwekerij in Limburg met eigen cultuurgrond

Op de cultuurgrond van onze plantenkwekerij van maar liefst 95 hectare groot vindt u meer dan genoeg bomen en planten om een doordachte keuze voor uw tuinproject te maken. Zo beschikken we over talrijke planten van verschillende origines. Dankzij de ruime expertise die we opgedaan hebben over verschillende generaties heen, kunnen we u gezonde en sterke bomen en planten aanbieden van de beste kwaliteit. Ook bij het transporteren en bezorgen van uw bestelde planten hebben we oog voor detail. Zo zorgen we ervoor dat uw planten nooit uitgedroogd worden bezorgd wanneer ze van onze plantenkwekerij komen. Dankzij onze speciale behandeling groeien we de kiemen en stekken uit tot volwaardige planten en bomen, die moeiteloos overleven op hun nieuwe locatie.

Bij Boomkwekerij Mentens weten we dat het kiezen van de juiste plant belangrijk is. De plant moet gezond en sterk zijn, en liefst ook lang leven en goed groeien. Dat is van uiterst belang. Bij Mentens hebben we een passie voor kweken. Niet enkel groeien we de planten, we verzorgen ze met het inzicht dat we doorheen de jaren hebben vergaard. Dat houdt onder meer in dat we onze planten en bomen dagelijks controleren en een optimale, intensieve verzorging geven. De ondergrond van de planten en bomen in onze plantenkwekerij wordt bijvoorbeeld jaarlijks gecontroleerd, zodat onze producten alle mineralen en vitaminen krijgen die ze nodig hebben om groot en sterk te worden.

Internationale plantenkwekerij

Naast plaatselijke klanten doorheen heel België, staan we bij Boomkwekerij Mentens ook klaar om grotere projecten aan te gaan. Zo zijn we ook gekend om onze internationale leveringen. Voor een klant in Turkije groeiden en leverden we bijvoorbeeld gezonde planten bij een temperatuur van 40°. Ondanks de hitte, konden we mooie en sterke bomen met stevige wortels bezorgen. Dit dankzij onze gespecialiseerde aanpak van begin tot einde. Voor elke bestelling denken we goed na over wat het beste proces is om uw planten te groeien en bezorgen. Zo houden we rekening met wanneer de planten worden gerooid en hoe we ze gaan transporteren. In extreme hitte, bijvoorbeeld in de zomer, besproeien we de planten met anti-verdampingsmiddel om de vochtigheidsgraad optimaal te houden tijdens het transport naar de klant.

Bomen en planten van kwekerij Mentens

Specialisatie voor planten en bomen, dat is onze garantie aan de klant

Of u een enkele plant zoekt om uw tuin op te fleuren of een reeks bomen of haagplanten voor de complete inrichting van een tuin of terras, de experts van Mentens zijn gereed om u te helpen. Voor eender welk project kunt u terecht bij ons. Het grote veld waarover we beschikken stelt ons in staat u van een uitgebreid aanbod te voorzien, om al uw tuinideeën en plannen uit te voeren. Dat kan in overleg met een tuinarchitect of specialist. We werken zowel samen met particulieren als professionals. Een border of haag plaatsen? Dat kan zeker met een greep uit de verschillende planten van onze grond in Limburg. De verstevigde wortels maken het daarnaast gemakkelijk om de planten aan te planten in uw tuin op de perfecte plaats.

Planten zoeken op de kwekerij in Meeuwen-Oudsbergen

De plantenkwekerij van Mentens kunt u vinden in Limburg, niet ver van Hasselt. Indien u tijd heeft voor een bezoekje, kunnen we samen het veld op gaan. Zo nemen we u mee om de verschillende planten, bomen en hagen te bezichtigen. Op die manier bent u zeker van de kwaliteit van onze producten. Het maakt de keuze van de juiste plant bovendien zoveel gemakkelijker. Samen met onze experts maken we een rondje doorheen de kwekerij, waarbij u meer informatie krijgt over ons grote aanbod planten en bomen. Bent u klaar om een kijkje te nemen ter plaatse? Neem dan zeker contact op met Boomkwekerij Mentens via ons online contactformulier of bel ons via 011/79.16.51. Alvast tot dan!