Skip to main content

Vormsnoeiplanten kopen van kwaliteit bij Boomkwekerij Mentens

Vormsnoeiplanten kopen van kwaliteit bij Boomkwekerij Mentens

Kwalitatieve vormsnoeiplanten kopen waar je jarenlang plezier van hebt? Dat kun je bij Boomkwekerij Mentens. De vormsnoeiplanten van onze Limburgse boomkwekers zijn beschikbaar in diverse soorten, vormen, afmetingen, kleuren, … Lees hier meer over hoe we u als experts intens begeleiden bij de aankoop van uw geschikte vormsnoeiplanten.

Waarvoor worden vormsnoeiplanten gekocht?

Zoals de naam zegt, zijn vormsnoeiplanten planten die je begeleidend snoeit of in een bepaalde vorm snoeit. Dit wordt door vele tuinliefhebbers toegepast om de planten in hun tuin een decoratieve functie te geven. Vormsnoei heeft als functie ook het verwijderen van probleemtakken. Dit bevordert de groei van een boom of plant, en zal ervoor zorgen dat de stam zich optimaal kan ontwikkelen. Voor een mooie en gezonde tuin!

Niet elke plant is echter geschikt voor vormsnoei. Tijdens het aankoopproces van je vormsnoeiplanten helpen de experts van Boomkwekerij Mentens je dan ook uitgebreid verder. Als je geïnteresseerd bent in vormsnoeiplanten kopen, kan je namelijk best zeer dicht vertakkende, kleinbladige soorten haagplanten aanschaffen.

Vormsnoeiplanten van Boomkwekerij Mentens

Welke planten koop ik best voor vormsnoei?

Als je vormsnoeiplanten wil kopen, is het met andere woorden essentieel om een plantensoort te kiezen die kleine bladeren of naalden heeft en dicht vertakt is. Een populaire vormsnoeiplant is bijvoorbeeld de buxus. Buxussen zijn echter kwetsbaar voor buxusziekte. Goed alternatieve vormsnoeiplanten zijn onder andere de Japanse hulst, coniferen, taxus of de levensboom. Grootbladige planten zoals de laurier of de haagbeuk zijn voor vormsnoei dan weer minder geschikt.

Koop je vormsnoeiplanten, let dan vooral hierop!

Bij de aankoop van vormsnoeiplanten voor je tuinproject zijn een aantal aandachtspuntjes belangrijk. We zetten ze graag kort voor je op een rijtje:

  • Snoeien gebeurt het best in het voorjaar of tijdens de zomer. Dit is afhankelijk van de plantensoort en op welk moment deze gesnoeid moet worden. Het allerbeste moment om te snoeien is op een bewolkte dag na een regenbui. Vochtige vormsnoeiplanten herstellen zich sneller van een snoeibeurt. Bij felle zon kan de plant namelijk verbranden.  
  • Onze vakkundige medewerkers gebruiken voor de grove vorm van vormsnoeiplanten vaak een grote heggenschaar. Voor de details wordt een kleinere schaar gebruikt. Doorgewinterde vormsnoeiers maken gebruiken van een scherpe schapenschaar.
  • Vormsnoeiheggen worden vaak zo gesnoeid dat ze aan de bovenkant smaller zijn dan aan de onderkant. Zo krijgt elk deel van de haag genoeg zonlicht en worden de bladeren of naalden niet bruin. Een populaire vorm is daarom de kegel, die van nature al rekening houdt met het zonlicht.
  • Bij het kopen van vormsnoeiplanten geven wij graag de nodige uitleg zodat jij jouw planten optimaal kan verzorgen. Bij nood aan hulp bij het onderhoud kan je ons echter steeds persoonlijk contacteren. De experten van boomkwekerij Mentens helpen graag.

Je aangekochte vormsnoeiplanten onderhouden

Er bestaan speciale vormsnoeisjablonen die jou op weg helpen bij het onderhoud van je planten. Als je vormsnoeiplanten koopt bij Boomkwekerij Mentens, raden wij beginners aan om met geometrische vormen te beginnen. Je kan bijvoorbeeld starten met buxusstruiken of Japanse hulst in een kubus-, bal- of kegelvorm te snoeien. Het is bij vormsnoeiplanten erg belangrijk om het snoeien goed bij te houden, zodat de vorm waarin je de struiken gesnoeid hebt strak en gedefinieerd blijft. Snoeien doe je afhankelijk van de soort best een keer of vier per jaar.

Neem gerust contact met ons op voor een bezoek aan onze boomkwekerij!

Wil je graag vormsnoeiplanten kopen voor jouw project, dan kan je Boomkwekerij Mentens steeds vrijblijvend contacteren. We zitten graag met je samen tijdens een persoonlijke afspraak, waarin we uitgebreid de mogelijkheden overlopen. Je bent dus altijd welkom. Alvast tot dan!